Litt nytt

Ved Iardanis elva etter Platanias
I går tok jeg bussen ut til Maleme på morgenen. Det åpnes sakte men sikkert utover fra Stalos til Maleme, og det er kommet litt folk.  Nå går bussen direkte ut, den kjører over den midlertidige broen uten problemer heldigvis. Samtidig har de begynt på arbeidet med å utbedre det stykke av broen som ble ødelagt av vannmassene i februar. Mange mener at arbeidene tar lang tid, og mange tror at det står på stedet hvil. Det trengs å gjøres grundig forarbeid så broer og veinettet holder, pluss at dette er statlig og arbeidet settes ut til konkurranse. Her ser du bilder både tatt fra bussen, og bilder tatt senere på dagen på selve broen, den gamle delen som ikke er ødelagt:
tatt fra bussen,elva er nå full av smeltevann om dagen,

mot sjøen,

arbeider på sjøsiden,

på oversiden,dette hotellet sto etter flommen, men bare så vidt!
Det er håp om at den blir klar i mai.Ellers jobbes det overalt om dagen. Været er skiftende, kommer du nedover er det alltid lurt å ta med både kort og langermet og vindtette klær selv i mai.
Jeg hadde en fin dag ute i huset mitt, hvor Blåregnen blomster om dufter vidunderlig!!
Noen bilder fra en tur med Jack:
gammel brønn i landsbyen,

sitrontre i full blomst,Et par nyheter som kanskje interesserer deg.
En polakk på 64 dro på en ukes ferie til Kreta for å gå langs E4 på sør-kysten og ligge i telt. Datteren hans etterlyste ham på lørdag kveld da han ikke kom hjem med flyet han skulle.

Det ble satt i gang en stor leteaksjon, og det ble lett etter ham både i går og i dag, og de fant teltet men ikke mannen selv. Datteren er her og hun er selvsagt meget bekymret for sin far.
En litt spesiell historie om to tyske Natosoldater som tok selv en tur opp på åsene bak Stavros. Der fant de en flaggstang med et gresk flagg, som de tok ned. I stedet heiste de et tysk flagg!
de heiste det tyske,

og tok ned det greske.
De ble arrestert i dag, og fikk en dom på 10 måneders fengsel med 3 års utsettelse. De sier at de bare fulgte tysk skikk, som er at man setter igjen et flagg når man har vært på en fjelltopp! Litt tynn unnskyldning eller? De blir sendt hjem til Tyskland i morgen. Mye rart som skjer.....
Ellers er jeg klar for byvandring på onsdag og Douliana på mandag, bli med!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983

Nyheter