Nytt fra øya

Platanias-broen i dag,

Her har vi hatt sol hele uka nå, og rydding, reparasjoner og oppsetting av midlertidige broer har kunnet gjøres uten stopp.
Vi kjørte ut til Maleme på den nye hovedveien hvor det har gått masse stenras.


Det er håp om at broen i Platanias kan åpnes snart. Vi dro ut dit for å ta en kikk, før vi kjørte videre, og det var spennende.


militærbroen i dag,

elven på sjøsiden av broen,Iardanos heter  elvenPå denne søndagen var de militære ferdige med å sette opp, male broen og sementere ved bropilarene. I dag var broen åpen for nysgjerrige som oss, mens de venter på at sementen skal tørke. En bulldoser jobbet for fullt, de siste timene, for å lede vannet vekk fra sidene. Den stunden vi var der, kom han helt ned til broen.


Som du kan se på mine bilder, er det bare den siste lille delen av broen, mot Gerani som er ødelagt, resten av broen står som før. Det er stor usikkerhet rundt fremtiden til broen. Når åpnes den for biltrafikk? Hva med rutebussene og gående? Når blir den nye delen ferdig og åpen for bruk? Dagens nytheter sier at de trenger en måned til å lage skissene til den nye delen, og at innen sommeren skal den stå klar. Vi får se.....
Etterpå kjørte vi utenom Tavronitis for å se på tilstanden der på stranda ved Haridimos hotellet. Her hadde de ryddet fint sist helg, før det siste uværet kom. I dag, fem dager etter, brenner de bambus på stranda, og elven har tatt med seg asfaltvei, og masse jord.
ved stranda i Tavronitis,


masse bambus,


Etterpå kjørte vi til Sirili hvor broen over elva er ødelagt. Det kommer nok snart en militærbro der også, men foreløpig er den ikke kjørbar som dere kan se!!


Dessverre er situasjonen virkelig dramatisk. Det regnes som om ødeleggelsene etter en tsounami sies det. Det blir mye jobb fremover, men det er satt av penger til dette, så vi får være optimistiske.
landskapet etter regnet,
Bortsett fra alt dette, har det vært karneval i byen i går, og i Souda i dag. Neste søndag er den store karnevalsøndagen og mange byer har opptog. Det største er i Rethimno, men både Kalives, og Kastelli arrangerer karneval neste søndag.
karnevalet i Souda,


fra Splantzia i går,
karnevalsfest i Splantzia 

med glade musikanter og masse folk,
store og små danset,

Og helt til sist, sist men ikke minst. Pierracreta er et skirenn som ble arrangert for fjerde gang denne helgen. Europas sørligste skirenn!! Min utsendte medarbeider Morten, er der med sønnen Kristoffer som sist gang i 2017. Her er Den norske ambassadens bilder fra i går, og avisens bilder fra rennet.
Vi får bilder og tekst fra Morten, gled deg til rapporten fra Anogia og Psiloritis!!
de norske deltagerne,

fra gårsdagens barnerenn,

ambassadens deltagere,

Kommentarer

 1. Hyggelig å se at været igjen viser seg fra sin gode side der nede.
  Så får vi håpe at brua ved Platanias blir klar til sommeren slik at vi får kommet oss til Lidl for å handle :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Broen blir klar, og Lidl åpner igjen etter flommen.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983