Nyheter

På tide med noen nyheter fra øya og byen her. Vi har hatt flotte varme dager hele uken, og regnet som var meldt for i dag, kom ikke hit.
Hania har fått sin første taxi for kjæledyr, og dette er vi meget glade for! Her er det plass til opp til 4 hunder!! Man kan ringe dette nummeret  0030 697 215 6706 . 


En barneskole i Kissamos har laget denne flotte videoen med en sang til de voksne om å ikke drikke å kjøre. Hører dere, heter sangen som er skrevet av lærere ved skolen. Jenta som synger skal ha mistet faren sin i en trafikkulykke, og hun ber alle om å ikke gjøre som faren som kjørte uten bilbelte og hadde drukket. Flott sang, flinke barn og flott tiltak!!
I går var det Black Friday her også. Først for 2 år siden hadde vi for første gang dette fenomenet her i byen. I år hadde de fleste butikkene hevet seg på, men de har ikke forstått hva Black Friday innebærer, og har bare noen tilbud på enkelte varer. Dessuten har ikke folk penger å bruke, så det var laber stemning.
halv pris hele uken,
I morgen er det Katerina - dagen, og i vårt nabolag har vi jo den lille Katerinakirken, og der er allerede ikonet hennes pyntet, stoler satt ut og kirken gjøres klar til kveldsgudstjeneste.
I morgen på selve dagen, er det morgenmesse der. Jeg har jo både min venninne og min svigerinne som heter Katerina, og de feirer i morgen. På fødselsdager inviterer man til fest, mens til navnedag gir man beskjed om at man ikke er hjemme, hvis man ikke vil ha besøk. Stort sett vet familie og venner om man ferier eller ikke. På noen navnedager, som nettopp Katerina, Maria, Jorgos og Jannis o.a springer folk rundt fra hus til hus hos bekjente som har navnedag.
I morgen feires også motstandsbevegelsen på Kreta under 2. Verdenskrig her i byen med gudstjeneste i Domkirken, og kransenedleggelse etterpå.
I Hellas prøver regjeringen å skille stat og kirke, og det er komplisert og kirken reagerer veldig på de nye forandringene de innfører. I øyeblikket kjemper kirken for å få den økonomiske støtten fra staten som de alltid har fått til lønninger etc, og de er negative til å betale skatter av eiendommene deres.
I morgen har den kretiske kirken møte med representanter for regjeringen for å diskutere dette.
prestene på Kreta,
Det er tiden for julebasarer og andre tiltak for å hjelpe de trengende, og den frivillige gruppen Orizontes som jobber for barn med kreft, har en kveld til inntekt for disse barna lørdag 1. desember på Portokali. 15 euro pr. person mat , drikke og musikk. Påmelding her: 2821079650
Skolen for barn med utviklinghemminger, har julebasar i Daligiannigata 48 fra torsdag til lørdag fra 17- 23.
 Lørdag første desember blir det et nytt arrangement utenfor Agora. Det kalles Ingen skal fryse. Og man tar med seg varmt yttertøy og de blir hengt opp med oppfordring om å ta den på! Dette er en ny måte å hjelpe hjemløse og andre som trenger varme klær og tepper. Det er bare å møte opp med det man vil gi, så ordner de frivillige resten!
ta den på!
 Minner også om Santa Run 26. desember, påmelding har begynt!! Vi går i nissedrakter rundt i byen til inntekt for syke barn i Hania. Les mer her: http://www.santarunchania.com/santa-run-chania-en/
Vi har en flott dansk skole her i byen, et tilbud for danske og dansk/greske barn å møtes og lære om Danmark og dansk  språk og kultur. Den danske skole og Kulturforening i Chania kaller de seg. De har en gruppe på Facebook. De trenger støtte da dette er et gratis tilbud til barna. admin@danskkretakultur.com eller 6981346152 hvis man ønsker at købe én eller flere kalendre. De koster €4 stykket eller 3 for €10.

De selger en  julekalender og den kan bestilles her:
På mandag har de vinsmaking og inviterer alle som er interessert:
"INVITATION TIL VINSMAGNING
MANDAG DEN 26. NOVEMBER KL. 18.30
Nu får du muligheden for at udvide dit kendskab til græske vine! Grækenlands anden bedste vinsmager, Theologos Plakopoulos, besøger nemlig Chania og vi har sikret os en aften i hans selskab!
Thelologos vil give os en introduktion til græske vine. Der vil blive taget udgangspunkt i 5 etiketter, både rød og hvid. Vinene vil være at finde i et velassorteret supermarked, så her er tale om gode vine til gode priser. Det vil foregå på engelsk og er en veloplagt mulighed for at invitere jeres venner med fra Chania eller andre steder i verden.
Det hele foregår i smukke omgivelser i Villa Lene, der ligger i Kalathas på Akrotiri og har en fantastisk udsigt over Kalathas bugten. https://www.villalux.dk/villas-for-rent/villa-lene.aspx Se kørevejledning herunder. (Har du brug for yderligere hjælp, så ring til Karina 698 1346152). Tusind tak til Villa Lux - Lene og Stelios for gæstfrihed.
Pris pr. person er 12 euro. Af hensyn til indkøb af vine er tilmelding nødvendig og kan ske frem til søndag kl. 18.00, dog er der max 30 pladser. Send en mail til admin@danskkretakultur.com, kommentér opslaget herunder eller ring/skriv på 698 1346152. Vi bekræfter hver tilmelding.
Denne aften vil der også være salg af skolens julekalender med mange fine gevinster. Pris pr. kalender er 4 euro eller 3 kalendre for 10 euro.
Vi glæder os til at se jer alle til en hyggelig aften.
Læs mere om Theologos her eller følg ham på hans Instagram profil:
VILLA LENE ligger over Kalathas Strand. Kør til Kounoupidiana. Følg skiltningen mod Stavros Σταύρος og Kalathas Καλαθάς. Som man kører ud ad Kounoupidiana drejer vejen mod højre. Efter ca. 400 meter kommer vejen mod Stavros og Kalathas på venstre hånd. Nu følger du blot vejen lige ud, som fører dig forbi Kalathas strand. Herefter følger flere sving, vejen begynder at gå opad og øverst er et skarpt sving mod højre. Pas på! For præcis hvor svinget retter sig ud skal du dreje ind til højre ad indgangen til Villa Lene. GPS koordinator er 35.558796, 24.088188 "


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983