Hjemme igjen


Ja, da er jeg her igjen da. Deilig å være hjemme igjen. Jeg har vært i  Risør med Stine og barnebarna, og der koste vi oss med slekt og venner. Bodde hos Michelle på Høvik utenfor Oslo, Tonia og Dexter var igjen her. Traff elever i Oslo som jeg ellers bare ser på Skype, og gode venner. Nøt barnebarna og er vel tilfreds med ferien. Kom med Norwegian i går kveld. Det var nesten fult fly, og er grei flytur. heldigvis at vi har Norwegian så vi kan komme oss lett opp og ned. Saken for oss er å komme oss frem til en pris vi kan betale, og tider vi kan klare. Om det er politisk korrekt å ta dette selskapet eller ikke, det tenker jeg ikke på da når jeg bestiller. Vi som ikke er så super rike, vi tar de billigste alternativene uansett, sånn er det bare.


Her er det høysesong, greske turister i haugetall, franske og tyske, samt selvfølgelig skandinaver og alle andre nasjonaliteter. Her er det fellesferie nå, og det meste går for halv maskin, bortsett fra turismen. 15. august er jo den store Mariadagen, og er ett av årets høyepunkter  for de fleste. Man reiser hjem til slekt, familie eller til venner. Mange drar på feire til øyene, og Hania er et elsket sted. Fergene og flyene er fulle og det ventes flere ut over i uken. 
lange køer til fergene i Pireus,Her følger bilder fra dagens tur med hundene rundt havna.
mating av havskilpadden trekker folk,

her svømmer den,


på vei vekk etter at den har spist fisk,
Alle små og store hotell, villaer, pensjonater, Airbnb, osv, er fulle. Hele byen er overfylt, og strendene er pakket. Det store problemet som oppstår er trafikkproblemer. Her i byen er ikke køer vanligvis det store problemet, men i august blir de lokale ganske lei og irriterte. Sånn er det overalt der det er turister, fra inn og utland, irritasjon over at man ikke kommer til, kommer fram eller finner parkering midt i sesongen. Jeg var selv nettopp i Risør i fellesferien, de uffer og akker seg der også, veldig mye folk og lite plass i noen travle uker om sommeren.
Jeg leste jo og så på nyhetene, akkurat som du, om brannene, og norske russ som laget kvalm på Kos og Ios, (uttales Kåss ikke Kos). Triste nyheter fra Hellas, som man helst skulle ha sluppet å lese, jeg mener, som helst ikke skulle ha skjedd. Brannene i Attiki er fremdeles i nyhetene her, siden det dør noen daglig, tallene er oppe i  94, og det blir mye høyere dessverre. Det samles inn penger til offerne som er uten hjem og mat, og politikerne krangler om hvem som er ansvarlig. Folket raser mot alt og alle, og nye skrekkhistorier kommer frem daglig. Delta gjerne i innsamlingsaksjoner fra Norge, eller ditt hjemland hvis du stoler på innsamlingen, det trengs mye!! Jeg anbefaler å lese denne, kanskje du finner noe her hvis du vil hjelpe:  http://www.diamantisen.com/?p=1378
alt er nedbrent,

gatebilde i Mati,

stadig nye døde etter dødsbrannen,
La meg ha en ting klar: Enten brannene ble påsatt eller ikke, kunne de ikke stoppes så mye fortere, men det skulle ikke være bygget i dette området med trær. Hellas har en lov om det, og den omgås dessverre. Her er det det blir et etterspill i hver enkel kommune. Hvem har gitt tillatelse til å bygge disse husene og sommerhusene i skogsområdet? Hvorfor kom ikke hjelpen før, hvorfor stoppet trafikken opp? Osv. Det samme som skjer etter en hver flom. Hvem er ansvarlig for at det er bygget hus midt i gamle bekker og elveleier?
Dagens statsminister eller ministere er iallefall ikke ansvarlige!!
Tragisk og grusomt. En helt absurd situasjon å befinne seg i, å være på ferie og bli innhentet av dødelige flammer! Helt uvirkelig og noe vi håper aldri gjentar seg. 
Når det gjelder norsk ungdom på ferie som slåss, drikker eller doper seg, er det også trist. I Hellas har det i mange år vært store problemer på spesielle øyer hvor spesielt britiske ungdommer drar på partyferier alene bare for å feste. Zakintos, Korfu og Ios har hatt problemer i årevis. Kommunen tar dette opp hvert år, og folk er lei av alt bråket som følger.
Her på Kreta drar de til Mallia og der er forholdene uutholdelige for lokalbefolkningen. 
Selv besøkte jeg Kos i 1983. Da var det en bargate i sentrum med høylytt musikk og masse fulle ungdommer, men ellers helt fint. Jeg leser at ordføreren uttaler seg om det som skjedde. Han sier at øya er trygg, og at noen få norske ungdommer ikke skal få ødelegge for øyas gode renomme. Man bør heller spørre seg om ungdom bør drar på sånne turer.
Tilbake til meg og byen her.
fullt under platantreet i Splantzia,

søndag formiddags kafébesøk.
Deilig å være alene hjemme igjen etter en sommer med barn, barnebarn og hunden Dexter på besøk. Nå er det bare oss gamlinger igjen, og fred og ro! Alle foreldre og besteforeldre trekker vel et lettelsens sukk når alle drar hjem etter et feriebesøk som drar ut. Deilig med gjester, men bra med hverdag også. Byvandringer på onsdager, turer til Douliana på mandager ut sesongen hvis noen gidder og har lyst!
Vi snakkes, bloggen er igang igjen etter ferien min.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983