Byvandring i august

Anne-Mari, Tor -Arild og Odd 
Jeg gleder meg alltid over at noen gidder stille til vandringene. Særlig på varme sommerdager. Denne uken hadde jeg fått beskjed om at Tor-Arild fra mandagens tur, skulle komme med en venninne. han hadde vært med en gang før, og de kom med bussen fra Georgioupolis. Gjengangeren Odd dukket opp ved kontoret og vi tuslet avsted. Odd har vært med flere ganger, og han treffer jeg ellers også når han er her. Som enkemann på over 80, drar han hed hit flere ganger i året, med enveis billett! han blir lenge, koser seg og lærer gresk! ja, du leste riktig. Alder ingen hindring!!
Det er selv sagt varmt på ettermiddagen i august, og Gamlebyen er full av folk på denne tiden av året. 
Vi gikk som vanlig runden oppe på Kastelli, og der fikk vi oss en fin runde med alle de spennende tidsepokene der oppe. Dette med alle de historiske epokene som Kreta har vært en del av, og alle de forskjellige folkeslagene og religionene som har vært innom byen og øya, gjør lille bydelen Kastelli spennende. Dette var den aller første byen, Kidonia i minoisk tid. 
fra de minoiske utgravningene,


ved det gamle klosteret,

ved Det store arsenalet i båthavna,

Vi var en tur bortom Strandporten ved Koum Kapi, og det ble jo en lengre historietime der som vanlig. Det er som sagt mye folk ute og går om dagen, særlig på kveldstid. Lokale som har ferie, grekere på ferie og turister fra alle verdens land. Luften er varm, men ikke FOR varm etter seks, og en runde i byen er en glede.

Da vi kom inn i Splanztia, måtte Odd få vise hvor flink han er i gresk, for denne karen er utrolig! Han leste opp for oss fra minnestenen over de to biskopene som ble hengt på torget i Splantzia i 1821. Riktignok forstår han ikke alle ordene, men du verden! Respekt.


gledelig gjensyn,
Dessuten hilste han på eieren av hotellet Harismari hvor han har bodd tidligere, da vi kom forbi der. Hun ble imponert og glad.
i Porto Colombo trappen,


Renieris familiens eiendom,

den gamle såpefabrikken,

Odd forlot oss etterhvert, mens Tor-Arild og Anne-Mari ble med runden i den jødiske bydelen,i Porto Colombo, og på muren, før jeg fulgte dem til busstasjonen så de kom seg tilbake til Georgioupolis.
Nok en hyggelig byvandring, men flotte kunnskapshungrige folk. Tusen takk for følget. Jeg går hver uke, men fra september starter jeg klokken 17.00. 
fin augustkveld i havna.

Ps. forandret opplegget her, og håper dere er fornøyde. Er bokstavene store nok?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983