Ut på tur, aldri sur.

Deilig å hvile i skyggen,
Ny mandag, ny tur til Apokoronas. Fem damer og en mann på denne varme dagen. Min venninne Helen, som jeg har skrevet om i tidligere innlegg, både fra nåtid og 80 tallet i Sitia, var med, sammen med søstrene hennes og kjæresten Bernie. Dessuten var Toril med for andre gang, sammen med hennes venninne Grete. Vi startet ut tidligere enn vanlig på grunn av varmen, og startet ut friske og opplagte etter en fin kjøretur til Douliana. Jannis slapp oss av, og her hele gruppen ved starten:
Grete, Toril, Helen, Bernie,Margrit og Dorothea
Vi gikk gjennom landsbyen og så ned gjennom dalen til hulekirken. Margrit og Dorothea hadde gått Samaria-ravinen dagen før og syntes at det var en deilig avslappende tur med naturopplevelser som fuglesang, blomster, trær og kirkebesøk. Tøffe damer!!
Toril i Douliana igjen,
Helen i det gamle oliventreet,

i hulekirken,

de tre søstrene,


vi strever oss oppover,
en litt svettere gruppe midtveis,

De hvite fjellene bak åsene,
Vi fikk oss et velfortjent bad ved enden i Almirida og en kaffekopp på kafeen etterpå.

Jannis kjørte oss opp til Fres, hvor deilig mat og drikke ventet oss.
Jannis er klar med bilen i Almirida,
et bad, litt vin og mat hjelper,

fra det flotte torget i Fres,

Hver uke blir turene forskjellige fordi folkene som er med, skaper turene, hvis du skjønner hva jeg mener. Dessuten kommer det an på når vi starter fra Douliana, og hvor fort gruppen går. Noen ganger bader alle, andre ganger vil alle ha en iskald øl, noen ganger regner det, andre ganger er bølgene for store. Variasjoner i vegetasjonen også sier Toril og Marie som er mine første "repeaters", som det heter på turistspråket når noen kommer igjen. TUSEN, TUSEN TAKK til alle som støtter opp om prosjektet og er med på å holde turene i gang!!
Jeg føler meg utrolig privilegert og lykkelig over å få ta folk med ut i naturen og en rundtur i området, vekk fra turistmaskinene. Alle er hjertelig velkomne!!
https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983