Nyheter

Flyplassen og dens drift og avgifter er i fokus,
Kjære bloggleser.
På tide med litt nyheter fra øya.
Forrige søndag skrev jeg om Maratonet her i sentrum, i dag er det fjelløp i Kritsa, som jo ligger sør for Agios Nikolaos, oppe ved Lassiti platået. Det er et løp for hele Hellas, og arrangeres for 6. gang i år. Idrettsfolk fra hele landet deltar, og interessen er stor. De løper 16 og 8 km, og er delt inn i aldersgrupper.
6. mai, er det Samaria Run oppe på Omalos, ved starten til Samaria ravinen.
 https://www.eoshanion.gr/en/samaria-run-en
3. juni holdes Psiloritis Race ved Rethimno.
http://www.psiloritisrace.com/en/pages/index-en.
Spennende løp alle tre, og dere kan delta i de to siste, fremdeles mulig å melde seg på. Alle opplysninger i lenkene over. Samaria Run blir holdt av vår lokale fjellklubb, Hania EOS, og vi er stolte over dette fjelløpet!!
fra fjorårets løp,
I denne ånden må jeg jo også nevne at vinneren av Nordpolmaraton 2018 var en løper fra Kreta!! Han heter Argiris Papathanasopoulos medlem av Kreta Maratonløperklubb. Slett ikke verst spør du meg!!
en greker vinner på Nordpolen!
Litt mer sport: Agios Nikolaos tar i mot en konkurranse i stående padlebrett SUP 26. og 27. mai, og det ventes mye folk til byen, og høy stemning!https://www.facebook.com/AgiosOnSup/
Som dere skjønner, er det mye som foregår på Kreta, og det finnes heldigvis internasjonal interesse for disse arrangementene.
Ellers har vi en lite hyggelig utvikling med Ryan air. De kunngjorde 11. april, at de legger ned alle innenlandsflyvininger til og fra Hania og andre flyplasser i landet fra 1. juni. Minner om saken da de sluttet å bruke Rygge flyplass i Norge, og flyplassen ble stengt og vi mistet forbindelsen fra Hania-Rygge i fjor.
Grunnen er i følge selskapet, at Fraport, det tyske selskapet som nå drifter mange flyplasser i Hellas, har lagt på en avgift på alle billetter. Dette er utrolig trist for byen som har så mange småbedrifter, som reisebyrå, pensjonat og småhoteller, som hadde belaget seg på reisende med billige flyselskap. Dette er også et sjokk for byens innbyggere, som bruker Ryan til og fra Kypros, Aten og Tessaloniki.
Veldig mange hadde allerede booket og i øyeblikket er det bare dyre Aegean som flyr, men det blir nok noen alternativer etterhvert. Ordføreren lover å gjøre noe for å få nye lavprisselskaper til flyplassen. Det samme skjedde jo i høst, da Ryan ga beskjed i oktober at alle flyvninger ble innstilt fra november og de startet opp igjen i mars og gir deretter beskjed om full stopp. Vi får se.
En gruppe fra  Fraport Greece kom til byen på torsdag, og hadde møter med fylkets representanter og pressekonferanse på Samaria Hotel der de bodde. Hva kom fram? Ikke noe nytt. De lover at alt skal bli bedre for alle, og at driften skal hjelpe lokalsamfunnet. Så får vi se..... Flyplassen er uannsett viktig for øya, turistene og lokalbefolkningen.
møte mellom Fraport og lokale politikere,

Det er en kjent sak at mange her i byen er motstandere av at Fraport har tatt over driften, og de demonstrerte utenfor hotellet, med politiovervåkning.fra torsdagens demonstrasjon ved Samaria Hotel,


Den nye avgiften til staten pr. rom er i gang. Vi betalte 0.50 euro pr natt i Agios Nikolaos.

I Iraklio har kommunene åpnet en ny hundepark i dag, og det er offisiell åpning klokken 19.00. Vi håper på noe lignende her i byen!


Ps. Vi fikk ikke flere påmeldte til morgendagens tur til Douliana, men håper på folk på turene utover. Meld dere på!! Minimum 4 påmeldte, det er problemet, så prøv å få med noen. Onsdag er det byvandring som vanlig, ingen påmelding er begrensning der.
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983