Hverdag

plommetreet vårt står i blomst( naboens hus!)
Hverdag er det flest av, men noen dager er finere enn andre! Jeg ligger fremdeles lavt, og været skifter fra dag til dag.
bier på plommetreet,

Vi koser oss hjemme de fleste kveldene, og Boubouka vasker Jack, som sitter urørlig. Etterpå ligger de side om side, de er jo søte da!

Lørdag og søndag hadde vi Αfrikavind og støv, mandag var flott og helt normal for årstiden. Tirsdag blåste det fra nord, og temperaturen falt. Noen helt normale dager altså, men så kom sønnavinden tilbake, og vi kunne ikke puste ute. Hele verden blir full av støv, sikten dårlig og det blir veldig varmt.


temperaturen i går, 

luften full av støv i går,
det røde er støv fra Sahara ventet på søndag,

Vi klager generelt ikke på været her, men disse voldsomme forandringene i vind og temperatur er slitsomt for alle.


Søndag er det meldt støv og varme igjen! Problemer for paradene rundt i landet, siden det er nasjonaldag på søndag.
I dag blåser det sørvest og det er betraktelig kaldere enn i går, altså normalt. En kveld gikk Katerina og jeg på kafe, i forbindelse med fødselsdagen min. Vi gikk på den koselige lille kafeen som heter Σκέτη Γλύκα og ligger rett opp fra havna, i det første smuget etter Halidon. Den ligger tvers overfor Colombo.
koselig smug,

fin kafe,

Kafeen har bare kaker, spesielle og ekstra gode og er veldig populær blant byens innbyggere. Du kan kjøpe med deg det du ønsker, de har en pris hvis du tar med deg noe, og en annen pris hvis du skal spise eller drikke der. Vi anbefaler stedet, og liker alle de små detaljene i dekor, servise, bord og stoler.

masse gode kaker,


vi anbefaler,
 På vei tilbake gikk vi forbi Ta Halina hvor det er kretensk musikk hele året.
fullt på Ta Halkina,

levende lokal musikk og god mat,
I forgårs, da det blåste fra vest og vi hadde normalt vær, gikk vi på kafe med søsteren hennes Maria i Koum Kapi. Har har de startet en ny kafe, som heter Estrella og en kafekjede i Hellas og på Kypros. Vi var ikke så imponerte, vi syntes kanskje prisene var litt høye i forhold til smaken, men for all del, fin kafe med enkle snacks, ikke et lokalt spisested vil jeg si. Men det er alltid deilig å sitte i Koum Kapi med en kaffe eller tekopp og se utover sjøen. Hundene til Katerina var med, og de koste seg også.

I går gikk jeg så vidt ut med hundene, var hos tannlegen på formiddagen og hos legen.
Jeg anbefaler tannlegen min. Han har kurert både meg, datteren min Tonia og Katerina for tannlegeskrekk. Han heter, hva ellers, Jorgos, snakker bra engelsk, og jeg anbefaler han hvis du trenger en tannlege i Hania. Kontoret er rett ved Agora, (markedshallen), nederst i A.Papandreou gata og telefonnummeret er: 0030 2821055661. Fullt navn: Jorgos Ligoxigakis Γεώργιος Λιγοξυγκάκης. Det er verdt pengene du sparer og bekjentskapet med Jorgos. Han gir også masse rabatter til grekere med dårlig råd som MÅ til tannlegen. Både et godt menneske og flink tannlege altså!
Noen bilder fra dagens tur. På muren på vår side av byen, er det full blomstring og masse kamilleblomster på bakken.


kamille,
Søndag er det nasjonaldag, og det hadde samlet seg masse skolebarn på torget vårt, 1821 plassen. Her fikk de en innføring i heltene fra 1821, som kjempet for uavhengighet fra tyrkerne fra den første revolusjonen. I vårt nabolag er alle gatene oppkalt etter disse heltene.
Etterpå gikk elevene og lærene i kirken.
Søndagens parade begynner klokka 12.00.
God helg til alle!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983