Formiddag i byen.

Fra 1866 plassen i dag,
 Vi skriver17.januar, og dette er Antonios dagen.
Min yngste datter Tonia, døpt Andoniiia, har navnedag i dag. Jeg ble ønsket gratulere med datteren flere ganger i formiddag, mens hun selv sitter i Norge og ingen vet at hun har navnedag selvfølgelig, bortsett fra søstrene da. Kjenner du en Andonis eller Andonia, Tonia, kan du gratulere dem idag!!
I dag har jeg vært en tur i byen for å kikke litt i butikkene på diverse jeg trenger til huset. Det er jo salg, og det passes meg å ta en tur i byen i dag. Jeg skriver jo om min hverdag her, og dette er jo hverdagsliv kan man si.
På denne grå dagen var det en del folk ute å gikk og mange i butikkene. Vi har 15 grader i dag, men temperaturen varierer fra rundt 10-18 her i lavlandet, ligger på 8-10 om natten. Oppe i høyden er den betraktelig lavere.
 Først gikk jeg inn gjennom Splantzia i de koselige smugene. Her er det nokså stille om dagen.
gammelt og fint,

mye grønt i Splantzia,

stille formiddag,


Borte ved 1866 plassen er det alltid folk som går forbi eller sitter der og hviler eller prater med venner. Drosjene står der og venter på kunder hele året.
bra å hvile litt på benkene her,

de gamle heltene fra 1866 passer plassen i dag også,
I en sidegate til plassen, ligger en av byens grønnsaksbutikker. Hvis det er noe du leter etter kan det hende de har det her! Du har nok sjokket forbi på gaten litt lenger borte og kanskje ikke lagt merke til denne fargerike bilen:
ja, det er faktisk en bil under her!
Det er jo faktisk en bil de bruker til å sette ut varene på gaten. Dette kan jo se veldig fattigslig ut, men dette er faktisk en av byens beste frukt og grønt, hvis du ikke bruker gatemarkedet. Her finner du "alt", og det er selvsagt lokale ferske varer det meste av det. Ta en titt neste gang du strener nedover fra busstasjonen i Hania, eller har tatt de blå bussene til byen og gått av ved 1866 plassen.
lokale bananer ved siden av importerte, 

og innholdet fortsetter inne,
Hania er byen som har alt, og her finner du spesielle kaffebutikker hvor de maler kaffen for deg, det er ganske mange av dem. De selger også te, tørkede frukter og nøtter, sjokolade, godterier, og masse annet.
kaffebutikk med spesiell dekor,
Sydamer, skomakere, møbeltapetserere, låsesmeder, rammeverksteder, fotografer, smykkeverksteder er noen av yrkesgruppene du finner her, og en masse spesialbutikker som stoffbutikker, sy og garnbutikker, møbel og interiør, brude og dåpssalonger, lekebutikker, bokhandlere,1 eurobutikker, koffert og veskebutikker osv.osv. Ved siden av kjedene som H&M, Zara, M&S, Oysho, Stradivarius, SuperDry, Hondos Senter osv., har byen masse små klesbutikker med klær for en hver smak. Skobutikker med utvalg til en hver lommebok, fra de billigste til de mest snobbete, dyre merkene i sko og støvler.
av de billigste skobutikkene,
Hania har faktisk et ganske stort klasseskille. En liten del veldig rike og suksessfulle, politikere, hotelleiere, leger, advokater, butikkeiere, osv, de fleste  av dem med familieformuer, de vanlige innbyggerne med helt vanlig lønn, og så de fattige som kjøper det aller, aller billigste hvis de har råd. Du finner noe for en hver smak og lommebok her.
Utenfor Agora var det også folk som vanlig, men ingen demonstrasjoner, musikk eller dans i dag. Det er jo her det skjer, når noe skjer i byen vår.
utenfor Agora i dag,

Så svingte jeg ned forbi skolen, 1. Γυμνάσειο,1. videregående og tilbake til Splantzia og hjem rett før det begynte å regne.
forbi skolen,

bak Agora er det gågate og bilfritt.

                                                             

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983