Tur på moloen


På fine vinterdager, er seilforeningens kafe "Istoploiko",det beste stedet å sitte å nyte utsikten og sola. Kafeen ligger innerst i havna, der moloen starter. Den er alltid åpen, hele dagen, året rundt. Det er også et veldig fint sted å sitte og nyte solnedgangen.
seilforeningens barn gjør klare båtene sine

Jorgos,Katerina og hundene ved kafeen,

Jorgos, Katerina, de 4 hundene våre og jeg hadde en koselig stund der i går. Først hadde vi godt en tur på moloen og nytt den flotte utsikten til de vakre snøkledde fjellene etter siste dagers regn/snøvær.
Det er alltid noen som er ute på moloen som fisker eller spaserer, bortsett fra dager hvor bølgene skyller over moloen så klart.
utsikten fra kafeen,vakkert med snøkledde fjell,
Det er deilig å nyte solen i vintermånedene, og grekerne blir småsure og deprimerte etter to-tre dager med regn og skyer. Da blir de solhungrige og de forstår godt hvordan det føles med grått vær i dagesvis. De skjønner hvordan det må være å lengte etter sol. Grekere snakker like mye om været som alle andre, og den dagen vi hadde " vinter" i forrige uke, kommenterte alle jeg møtte dette. Huff, nå er vinteren her!
Jorgos kler seg godt!!
Vi klager ikke på været her på Kreta, det ville være dumt, men innendørs kan det være rått, fuktig og kaldt. Husene kan være dårlig bygget for vinterkulde, og oppvarmingsmulighetene dårlige. Har man dårlig råd som veldig mange, har man kanskje ikke råd til å varme opp boligen heller.
Da er det faktisk varmere ute i sola enn inne, og man kryper ut, beveger seg, eller bare varmer seg i sola.
alltid folk ute og går,

fin dag for en tur i havna,
Du ser at grekerne generelt kler seg etter kalenderen og skreller av klærne etterhvert, mens turister på vinterbesøk, kler seg mye lettere.
Kos deg med bildene, og ikke vær redd for et besøk utenfor sesongen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter