Oktobervandring i Gamlebyen

Hei igjen. I går hadde jeg med en stor gruppe på byvandring. Det var 10 damer fra Villa Hjertego's Kretatur. Deltagerne var: Wenche, Kari, Hilde, Kristin, Jorun, Nina, Irene, Merete, Gøril og Tone.  Det er andre gang jeg har hatt gleden av å ha dem med på tur. Dette er et helsesenter på Jessheim, som har tur til Troulakis Hotel i Agia Marina hver høst. Der jobber de med kropp og velvære i en uke. Det er en ære å få være del av programmet deres!
I tillegg til alle de flotte damene, dukket også Eldbjørg og Bente opp ved kontoret, klare for deres første byvandring. Her ser du alle de flotte damene, pluss guiden:
Damene utnfor kontoret før starten,
Vi startet ut, men allerede ved Domkirken fikk vi tre deltagere mer. De to brødrene Bernt og Tore og deres venninne Hege, hadde rotet litt rundt, men de fant omsider kontoret, og oss!
Jeg synes du bare skal nyte bildene fra den vakre Gamlebyen, med den jødiske bydelen, bymuren, Porto Del Colombo, Kastelli og tilslutt, Splantzia.
bilder fra den jødiske bydelen,

synagogekatt,

utenfor synagogen,


på muren,


utsikt fra muren,

på vei ned fra muren,

detalj fra Gamlebyen,
i den venetianske delen Topanas,

flotte eseltrapper,

på Kastelli,
utsikten fra Kastelli

og i Splantzia tilslutt,Jeg trives med disse vandringene, mange blide folk, og gøy å lære bort noe nytt og overraske med ukjente steder og hjørner i byen, til de som har trålt mye gatelangs her!! 
Neste onsdag tenker jeg nok blir siste vandringen i høst, MEN har noen lyst på tur, bare gi beskjed, så ordner vi det! Det samme gjelder alle turene.
Ved tavernaen var vi bare seks, og hadde en veldig hyggelig stund, med brødre og venniner. Både Bernt og Tore har hus i Maleme, Hege bor fast i Gerani, og Eldbjørg og Bente ferierer i Nea Hora.
Det var artig å høre at Tore var pensjonert brannmann, akkurat som min mann!
de fem som ble igjen.
Halepatur i morgen og siste Douliana-Almirida-Fres på mandag. Plass til flere, meld dere på,dere kan ringe kontoret eller sende melding til meg.
https://app.anyguide.com/tours/halepa-tabakaria-walking-tour-discover-the-elegance-of-19th-century
https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter