Høstferie i byen.

Hei, på onsdag hadde jeg den glede å ha med meg barn på byvandringen. Matilde og Magnus er på høstferie her, og Merete fikk lurt dem med på vandring. Merete er en av mine faste, trofaste byvandrere. Du vet hvor hyggelig jeg synes det er med barn og unge på vandringene mine.


Magnus, Michael, Matilde, Pia og Merete,

Matilde og Magnus,

etter besøk i Domkirken,
Vi tok den vanlige runden med besøk både i kirker, synagogen og den gamle moskeen. Magnus var litt trøtt og gjespet mye nede i den jødiske bydelen.


utenfor synagogen,


godt med en hvil og et gjesp!
Straks vi kom opp i solen på bymuren, ble han kvikkere, og da han og Matilde fant kattunger var alt glemt.Det var en varm og fin dag, og vi hadde en super tur. Litt is hjalp på sulten og ga den energien vi trengte for å ta oss videre.
det hjalp med is ja!

mye god frukt,
Oppe på Kastellihøyden, stoppet vi i de gamle klosterruinene og etterpå beundret vi haugen med kanonkuler, som nylig er funnet fra tunnelen de fant under den indre bymuren. Spennende med disse eldgamle kulene i sten som har ligget begravet i århundrer og nå dukker opp. Jeg lurer på hvor den tunnelen kommer ut, hvis den da har en utgang.
fra klosterruinene,

kanonkulene ligger der i en haug,


Nå er det snart slutt på vandringene for denne sesongen, føles jo litt trist da! Regner med to runder til.
Vi har hatt overskyet og småregn her i byen i dag. Nede i Koum Kapi var det helt vindstille og faktsik flere morgenbadere i småregnet. Det var jo varmt i været og sjøen lå blikkstille, så hvorfor ikke?
Koum Kapi i formiddag,
Ved Agora var det mye folk i dag, mange barnefamilier fra Nord-Europa på høstferie, cruiseskip passasjerer og greske pensjonister på Kretatur.
Helt stappfullt inne på Agora, det var vanskelig å komme frem mellom alle turistene. Sånn blir det når strendene ligger tomme og solen glimrer med sitt fravær. Den kommer nok snart tilbake! Typisk oktober på Kreta vet du.
Her i nabolaget vårt feires Johannes Eremitten utenfor den lille Katerina kirken. De holder på utenfor og vi hører presten over hele nabolaget. Denne munken bodde i hule ved Gouverneto klosteret oppe på Akrotiri på 1600 tallet. Han var fra Egypt og hadde kommet sammen med 99 andre munker til Kreta for å leve som eremittmunker. 7.oktober minnes han, og kvelden før feires han med messer rundt omkring i kirker hvor hans ikon er forvart. En av dem er altså "vår" lille Katerina kirke.
Johannes Eremitten,

klart til messe.


Nå stikker jeg snart ned for å høre på det danske koret, gleder meg!
Vi snakkes, god helg i sør og nord, øst og vest! Og god høstferie til dem som har det. Det blir tur på mandag, bli med hvis du vil gå litt, bade og kose deg i hyggelig selskap!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter