Tamam

Familien på Tamam i 2009, med besøk
Tamam er en kjent taverna i havna, som mange elsker. Den ligger rett bak havnepromenaden, sving opp ved hotel Lucia,så finner du smuget med Tamam med sitt blåe skilt og bord ute..
fint å sitte ute,
 For meg og min familie er Tamam "vår" taverna, og har vært det siden 80 tallet. Da jeg traff Jorgos i 1989, gikk vi på Tamam, baren Fagotto og kafeen Meltemi, alle nede i havna. Meltemi lå der Al Canea ligger i dag, ved siden av Marinemuseet. Stine elsket Tamam og Meltemi,og senere tok vi de minste med også. For hele familien vår er det tradisjon. Vi bestiller ofte bord der når vi har besøk av venner og familie.
med far i 2011,

med familien,
Jorgos kjenner eierne og sevitørene kjenner oss. Hva er så spesielt med Tamam? Er det maten? Servicen? Stemningen? Alt sammen tilsammen. Vi fortrekker å spise nede i det tyrkiske badet i den gamle delen. Det er dette som er det orginale og som startet opp i 1982 av noen venner.

Den gamle delen er ikke modernisert eller forandret, blir bare malt og holdt ved like. Alle vi som bruker tavernaen hele året i  årevis, setter pris på det.

Bygningen stammer som de fleste andre i gata fra venetiansk tid. Det ble bygget som et offentlig bad av venetianerne, og fortsatte som Hamam av tyrkerne. Navnet Tamam, betyr ok på tyrkisk.
Vi liker at servitørene er raske og blide, det blir sjeldent gjort feil, og de holder på personalet sitt.
Maten er et kapitel for seg selv. Spesielle retter, gode smaker og råvarer er kjennetegn på et godt spisested. Det at det er fullt nesten hver kveld året igjennom, forteller noe om kvaliteten. Grekere leser om Tamam og oppsøker den, og turister fra hele verden oppsøker den etter å ha lest gode kritikker.
Les litt om tavernaen her: http://www.tamamrestaurant.com/
Jorgos, Unni og Tor Arne,
Her om dagen var Jorgos og jeg invitert dit av mine trofaste blogglesere og vandrere Tor Arne og Unni og vi hadde en hyggelig kveld i det kjente gamle lokalet.
Unni og Tor Arne
Vi spiste litt forskjellige småretter og fikk spandert ostekake av eieren Markos til dessert,


mmmm. Den nyere delen er lys og koselig, og det er fint å sitte ute i det smale smuget også. +30 2821096080
Hvis du tenker spise der, kan det være lurt å gå forbi tidligere og bestille bord, eller ringe: 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter