Nyhetsbilde fra Hellas

Opprydning av oljesøl på strand,Dessverre er vi opptatt av katastrofen den Saroniske bukten utenfor Aten, der en rusten gammel oljetanker sank, og man regner med at 5% av lasten på 2.700 tonn leket ut i den Saroniske bukten. Skadene er store, og man regner med at det gikk 24 timer tapt, på grunn av dårlig planlegging. Tonen er skarp og kritikkene mange. Vi kan bare håpe at noe av livet i havet overlever. Det regnes med at det tar 25 år før den oljen som legger seg på havbunnen blir borte!
Kritikken går jo på hvordan en gammel rusten holk som denne kunne få tillatelse til å ha olje ombord. Tragisk er bare fornavnet.
Det kom en seilbåt med flyktninger til øya Gavdos sør for Kreta her om dagen, og nå er de innstalert i en sommerleir ved Kalathas utenfor byen. Her blir de til det blir klargjort hvor de kommer fra, og hvem som har rett til opphold i Europa som flyktninger. de bruker tolker som kan høre på måten de snakker arabisk på, hvor de faktisk kommer fra.
flyktningene blir kjørt til sommerleiren,
Dessverre blir veldig mange sendt direkte tilbake til hjemlandet de forlot etter ¨å ha betalt store summer og blitt fratatt pass, sko, osv. Hellas flømmer over av flyktninger og ingenvil ha dem i Europa. Ingen vil blir her i landet, de vil videre. Som kjent er det alltid nye som kommer og situasjonen for demher i landet er uholdbar.
ny båt kom i dag til Rodos,
I går stengte de av deler av en av hovedgatene som del av den europeiske uken for bilfrie byer. Fotgjengere, barn og foreldre nøt "friheten" og deltok i programmet med sykling og konsert. Sidengaten var selvsagt full av biler og køen veldig lang. Ingen lar bilen stå!

Fem turister ble reddet ut av Araderna ravinen leser jeg, alle er ok. Hva som skjedde skrives ikke. Pass på!


Jeg vil gjerne nevne en liten ting til. Jeg leser på en Facebookside, om hunden på bensinstasjonen i Platanias som alle elsker og blir regnet som en maskot.

Jeg leste om Silke som kom med en bil og skulle ta hunden med til dyrlege og ble stoppet av eierne av bensinstasjonen. Turister hadde klaget på hundens tilstand og noen kontaktet Silke. Hun har som mål å redde alle hunder og katter, ære være henne for det, men som før nevnt, kan hun ikke samarbeide med mennesker som IKKE har samme agenda.
Da jeg leste dette innlegget hvor grekerne som regnes som eier av hunden, (men ikke hadde gitt den en mikrochip og derfor ikke regnes som eiere! ) motsatte seg dette og er hjerteløse og dyremishandlere osv tenkte jeg at noe ikke stemmer her!
 Senere leser jeg at det lokale dyrevernsforeningen Filozoikos Chanion hadde vært der før henne, fått hunden undersøkt av dyrlege og fått papir på at den er frisk. Hunden er 18 år gammel og alle plager er aldersplager. Eierne er sinte på den behandlingen de har fått, og vil at alle hva som virkelig skjer. Bare så dere som har interessert dere, klappet den eller bekymret dere vet!
alt vel med hunden i følge dyrlegens brevKommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter