Translate

Translate

Translate

tirsdag 13. juni 2017

Matlagnings opplevelse


I går var jeg invitert til matlagings opplevelse eller cooking experience som de kaller det. Jeg, Tone, Katerina, Guri og Bjarne var jo med på denne flotte reklamevideoen og nå ble jeg med som takk for hjelpen.

vakre Melidoni i Apokoronas,
Vi plukket opp Lea og Eric fra USA, og Martine og Linda fra Belgia før vi kjørte til Melidoni hvor kurset foregår.


plukking av urter,
Pandelis og Jannis fra GS Tours har
jo planlagt dette sammen. Huset de bruker Pandelis besteforeldres hus, og han har gjort en stor jobb både innvendig og utvendig. Flotte håndlagde detaljer alle steder, masse blomster, museum med familiens gamle verktøy og andre ting, vinkjeller, vevestue og vinsmakingsrom!
Etter en velkomst tsikoudia (raki),startet vi med å plukke inn grønnsaker og urter til matlagningen fra hagen.
og grønnsaker,



Legg til bildetekst
video
Vi begynte med å lage gemista, diverse fyllte grønnsaker. Amandia vår kokk, lærte bort kokkekunsten med stor glede og innlevelse.








fine detaljer alle steder,
Valget av Pandelis  mor, Amandia som kokke, var vellykket, hun er varm, effektiv, flink og blid! Hennes svigerinne Evanthia var på kjøkkenet og hjalp til, like blide begge to!! Vanlige husmødre som gjerne lærer bort kunsten de lærte av sine mødre og bestemødre.
de to svigerinnene på kjøkkenet,

Vi hulte ut grønnsaker og laget fyllet til dem. Etterpå dro vi på tur opp i familiens olivenlund og lærte om olivenolje og trær, før vi kjørte tilbake.





Det var tid for omvisning i museet, vinkjeleren og vevestuen.
i familiens museum,

i vinkjelleren,

og vevestuen,

video
Etterpå var det vinsmakning.
Vi fortsatte med maten, laget tzatziki og kalitsounia. Vi lo mye av Eric som ble irettesatt av Amandia.Dette falt i smak, Amandia laget paideigen, og vi rullet den ut og stakk ut rundinger som vi fyllte med mizithraost med mynte, før de ble lukket etter alle kunstens regler! Gruppen som var litt reservert, tødde opp under paibakingen!
tzatzikilagning,
video


og smaking,



paideigen lages,

rulles ut,


fylles,

lukkes,


ferdig,
rett i pannen!!
Maten ble ferdig gjort på kjøkkenet og så koste vi oss med gemista, salat, tzatziki, dakos og kalitsounia med husets vin.
bordet dekket,

og vi nyter,
Eric og Lea fra Boston nyter Kreta,

kveldstemning
Tilslutt fikk vi honning til kalitsouniaene og så litt tsikoudia tilslutt med syltede frukter,"gliko tou koutaliou".
gjester og lokale,Evanthia, Jannis, Amandia, Linda, Martine,Lea, Eric og Pandelis

de flinke vertene,
Vi ble kjørt trygt hjem av vår sjåfør, oversetter, vinekspert, og kjøkkenhjelp Jannis.
Dette anbefaler jeg til alle dere som ønsker å oppleve noe utenom det vanlige med sjel og varme. En tur opp i åsene med fantastisk natur, god mat og flotte opplevelser!! Det du finner her er ekte og hjertevarmt. jeg som var med på videoen og så hva de hadde planlagt erveldig fornøyd med resultatet, og jeg lærte å lage kalitsounia!!
https://fabulouscrete.com/tour/cooking-lessons-the-real-cretan-cooking-experience/
Nå finner du også GS Tours i Agia Marina, tvers overfor bensinstasjonen Silk Oil.