Familievandringer

Jeg har lovet deg et nytt innlegg fra Sitia, og det får du, men først dette fra ukens vandringer! På mandag klokka 15 da Jorgos og jeg var i vakre Mohlos mellom Sitia og Agios Nikolaos, ringte de fra kontoret og lurte på om jeg kunne ta en byvandring klokka 19!!
Det var en familie på åtte voksne og fire barn som hadde ringt og bestilt tur. Full panikk, hvem kunne ta dem? Vi sa ja, ( sjåføren måtte jo få meg hjem i tide, så han måtte være enig!) og raste hjem på tre timer.
Her ser du hele familien: Bestefar Rao, bestemor Indira, deres døtre med menn og barn og to nevøer. Familien bor i Kanada, men foreldrene er født i India.

Barna var fra fire til elleve og fettere og brødre. Hele familien var veldig positive og glade og det var en fryd å ha dem med rundt. Vi måtte ta det i et rolig tempo så bestemor Indira kunne klare det, og minstemann ble båret en del. Barna deres læres opp til å være med på alle slags aktiviteter, ikke bare på barnas premisser og disse guttene var godt oppdratt, og klaget ikke på noe.
vi forlater GS Tours kontor,

Vi tok en enkel runde uten trapper eller vanskeligheter siden bestemor hadde litt problemer med bena.

 Helt på slutten måtte de riktignok ned trappen fra muren som ender opp akkurat midt i tavernaen Strata i Portou gata hvor de hadde bestilt bord, men vi fikk henne ned trappen og plassert ved et bord og hun bare smilte!!
familien plasert på Strata taverna,
Her ser du siden i blokken min hvor Anik på åtte har skrevet ned alle navnene, godt hjulpet av pappa.
Den ene av døtrene sto for bestillinger og hadde funnet hotellet, byvandringen og tavernaen. Hun gikk med telefonen og ordnet opp. GS Tours hadde fått gode kritikker, så derfor valgte hun oss.

 Jeg lo mye  sammen med dem, og nøt selskapet.
På onsdager er det jo alltid like spennende å se om det kommer noen. Denne uken hadde jeg fått vite at to hadde meldt seg på online. Det viste seg å være kusinen til en gammel venninne, med hennes mann fra flotte Senja i Nord- Norge. Thone og Yngve var bare glade for å få en privattur og vi hygget oss denne kvelden. Praten gikk livlig ombåde Kreta, den historie og Senja!
Vi tok hele runden i smug og bydeler, med synagogen, flere kirkebesøk, på fotoutstilling, tur opp på muren på begge sider, nederst ved moloen, og sist men ikke minst, tavernabesøk!!
i den katolske kirken i Halidon,

utenfor Agion Anargiron,

på fotoutstilling,

Første gang denne sesongen. Maten er lokal, stedet rolig på en hverdagskveld, med stemning og god service.Tavernaen heter " I Avli ton Thavmaton" som betyr, Undrenes gård,som i gårdsplass, hage.
på den lokale tavernaen i Splantzia, 

vi fikk youghurt med syltet appelsin etterpå
Vi håper på mange flere kvelder der med vandrere fra alle land.Ikke glem forøvrig at GS Tours arrangerer tur til Douliana, Almirida og Fres på mandager på dagen ( med meg), og matlagningkurs på kveldene. Man må jo være minst fire for at det skal bli tur, så finn noen venner og meld dere på!! Les mer på min side: http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/
eller her:
https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/
https://fabulouscrete.com/tour/cooking-lessons-the-real-cretan-cooking-experience/

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter