Søndagstur


Søndag i byen med sol og fint vær. Katerina og jeg hadde bestemt oss for å ta med de fire hundene våre på søndagstur. Lille Daisy og Ektor er nyklipte og nyter livet i sommerklær!!
mye folk ute i havna,


Nede i havna var det liv og røre med en blanding av lokalbefolkningen på søndagstue i havna, og turister fra cruiseskip og andre. Så fin temperatur å gå i på denne siste dagen i april.
Det blomster alle steder, selv inne i byen og det blir fine kranser og buketter til morgendagens 1.mai kranser. Som jeg skriver hvert år, her i landet er 1.mai en dobbelfeiring. Dette har alltid vært dagen for blomsterplukking og laging av kranser som henges opp på ytterdøra og henger til sommeren. Dagen for familieutflukt i det grønne og man rekker et 1.mai tog først, også tur etterpå!! Ikke alle ser på 1.mai som "sin" arbeiderdag, men feirer med blomster!

I havna i Nea Hora var det full aktivitet og stoler ble malt, fisk solgt og tavernaer gjort klare til lunsj både i dag og ikke minst i morgen...


alt klart for ny sesong og 1.mai,
Turistene kommer litt etter litt, men lar vente på seg. Stranda er deilig stille om dagen. De lokale bader, fisker og sitter på benkene og skravler og nyter stillheten før stimen når dem.

litt blekksprut?


Da vi kom til elva Kladiso og broen over, traff vi på denne karen i våtmarken her. Den flyr nok snart nordover igjen.
Vi luntet utover og hundene koste seg veldig. Lille gamle Daisy på 13 år og 4 kilo, sitter i vesken til matmor Katerina når hun blir sliten, hjertet er ikke så sterkt som det en gang var.
Vi stoppet og tok en pause på stranda og store lekne Mokka klarte og sparke sand overalt! Du skulle ha sett Ektor, han så helt nedgravd ut. Jeg har sand overalt, men hun er nå søt da!!
Vi møtte hunder i alle fasonger på vei hjem, og kom hjem med slitne, tørste hunder som lykkelige la seg ned for å hvile.
Jorgos har dratt på tur med Harleyen, ingen jobber på nabohuset og jeg nyter stillheten og alle blomstene mine.
Vi snakkes, forstsatt god søndag.

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter