Translate

Translate

Translate

onsdag 1. mars 2017

Ski i Hellas.
I går kveld var Jorgos og jeg på kino. I går var det visning på en dokumentarfilm om fjellski, telemark eller off piste. Filmen heter Frozen Ambrosia og er spilt inn av en greskamerikaner som har drevet med skifilming i 15 år. Han bestemte seg for å prøve å filme dette i Hellas også, og reiste hit og nærmere bestemt til Olympos. Filmen er spennende, personlig og handler mye om situasjonen i Hellas og gleden over naturen, snøen og fjellet! Vi hadde glede av å høre Konstantinos Papanikolaos fortelle og svare på spørsmål etter filmen. Salen var helt full av medlemmer av EOS og andre. Høy stemning og veldig hyggelig! Filmen kan lastes ned ser jeg.
mye folk og høy stemning,
svarer på spørsmål,


Her kan du se reklamefilmen:
Her kaller de det orivatiko ski, altså fjellski hvor man går opp og kjører ned uten løype av noe slag. Hellas er 80% fjell og har alltid snø i vintermånedene. Man kan kjøre rett opp på fjellet og sette fra seg bilen og ta skiene på ryggen. Du vet at vi har hatt mye snø i år, og at det har vært mer enn vanlig. Det du kanskje ikke vet, er at Hellas har en ganske utbredt og populær skikultur. Både her på Kreta og i hele landet.
fra Iraklio skiskole,


fra helgens skiskole her i området,


Den greske offisielle fjellklubben EOS som har avdelinger over hele landet driver små fjellhytter i fjellene i hele landet. Her på Kreta har vi åtte, de fem vi har her i Lefka Ori og som drives av Hania EOS, en i Rethimno ved Psiloritis og en som drives av Iraklio og en som drives av Lassithi avdelingen. Man kan gå til disse hyttene og har man avtalt med klubbene og fått nøkkelen kan man overnatte hele året. De blir mye brukt hele året, og de som elsker snø har muligheten til å bruke dem i vintermånedene og kjøre hvor de vil. De arrangerer skiskoler i helgene og mange barn og unge er med.Alle klubbene har klatre, ski og snøutstyr i sine lokaler til bruk for medlemmer.


Filmen ble vist i regi av EOS Hania i forbindelse med at det denne helgen skal det være skirenn oppe ved Anogeia, jeg har skrevet om det før, det kalles Pierra Creta og blir arrangert av EOS Iraklio for tredje gang i år. I dag er det visning i Iraklio i denne forbindelse.


Jeg fikk beskjed om at en av mine venner fra Norge har meldt seg på sammen med sin sønn! De er på vei og jeg har altså utsendt medarbeider!! Jeg regner med at Morten sender meg bilder!! Dette er morsomt, de reiser fra Norge til Kreta for å gå på ski!!
 Du kan lese mer her: http://www.pierracreta.gr/en/