Translate

Translate

Translate

søndag 1. januar 2017

Snø i høyden, besøk i Zourva.

en liten kar koser med snø,
Godt nyttår!! Første innlegg i 2017, og det er nesten bare snø!!
Etter mange dager med regn i lavlandet og snø i høyden, helt ned til 200 meter, ble været lettere i går. Her ser du bildene jeg fikk av fjellene fra moloen i Hania.
snø nesten ned til byen,Det var jo ikke mulig å kjøre opp i fjellene uten kjettinger og dessuten var ikke veiene åpne. Men i dag tok vi sjansen, puttet hundene i bilen og kjørte avgårde.
på vei mot Alikianos,

appelsinlunder og snø på åsene bak,
Vi kjørte opp til Zourva og spiste der etter en tur i området. Vi kjørte gjennom Agia og Meskla mens vi så fjellene og åsene.  Hundene liker snøen, er jo vant til noen turer hver vinter. Hvor heldige er vi ikke her i byen som kan kjøre opp i fjellene bare en halvtimes tur fra byen!


Det er flott med snø overalt, på toppene og i liene rundt. Snøen hadde smeltet mye i 550 meters høyde. Veien ble åpnet fra Meskla i går, og de hadde hatt masse snø der oppe i Zourva.
mot Zourva,


tavernaen ligger flott til.
Det er en barndomsvenn  av Jorgos fra Splantzia som driver tavernaen Rizinia rett nedenfor landsbyen. Her var det mange familier fra byen og flere fra Splantzia. Fyr på peisen, flott utsikt til snøkledde åser utenfor og super mat.


hyggelig med en selfi av oss,


lam og lokale pølser, mmm

flott utsikt,
Vi kjørte videre opp i Zouva og videre oppover veien mot Therisso. Et stykke opp var veien stengt, og vi måtte snu. Nyt bidene her oppe fra!
landsbyen Lakki rett ovenfor, på vei mot Omalos,

haniafolk kjører med snø på bilen,

tilbake i Zourva,

hobby om vinteren er å kjøre opp i snøen og lage snømann på bilen

Værutsiktetene er bedre utover, og de siste stengte veiene blir enten måkt, eller snøen smelter om dagen. Opp til Omalos har veien vært stengt i dag også. Lassithi platået, veien fra Imbros og ned mot Sfakia og opp til Anogia. Landsbybeboerne er ved godt mot, og vant til dette. Blir noen syke kommer helikopter eller beltebiler og henter dem ut.
Vil du lese mer, se hva jeg skrev for 2 år siden da vi hadde tilsvarende vær.
http://audoymyr.blogspot.no/2015/01/pa-tur-opp-i-snen.html