Translate

Translate

Translate

søndag 8. januar 2017

Hellas i frysern.

Det snør i nabolaget vårt i dag!
Hei du, husker du at vi hadde snø helt ned til 200 meter. Vi har hatt noen greie dager, med helt opp i 20 grader på torsdag og mye regn/ snø i høyden.  Men i dag snør det selv her nede ved sjøen! Det begynte med sludd her hos oss i 11 tiden, og så har det snødd siden. Situasjonen er lignende i hele landet, som grekerne sier: Hele landet er i frysern!!
Temperaturene i hele landet ligger på under null, og helt ned til -17 i nord. Det snør skikkelig helt ned i lavlandet og mange strender og byer er dekket av snø. Flyktningene som lever i teltleierer lider det forstår du nok.men vil noen la dem komme seg ut av Hellas? Svaret er dessverre nei!
Dagens bilde fra flyktningleir,
Her er situasjonen verre enn noen sinne. Det snør her i Splantzia, og over hele øya i alle høyder.
snø i gården,

de fant snø på bilen og laget snømann!

Legg til bildetekst

sjeldent syn!

Vi har 2 grader her nede ved sjøen og det er meldt snø hele dagen. Siste gang vi oppevde det, var i 2004. Da lå snøen i 3 dager her i byen og det var fullt kaos. Vi får se hvor lenge dette kommer til å vare.
snø på sitronene,


sjøen "koker" spesielt syn,
Mange steder i Hellas er folk snødd inne og nå begynner dette å slite på folks nerver vet du. Grunnen er at det har snødd i store mengder siden jul og veiene blir måkt, så snør de til igjen, blir åpnet, snør til igjen denne siste gangen verre enn før. Omalos er ett eksempel på det. Der oppe ligger det nå 1/2 meter snø og de var strømløse gjennom hele nyttår.
Omalos i dag,


fra Evia.

I Aten laver det ned, og over hele landet blir man bedt om å ikke kjøre bil hvis man ikke absolutt må, og da med kjettinger. I alle byer er det åpnet varme lokaler for alle, både hjemløse og andre som fryser hjemme hos seg selv.
Vi synes det er gøy med snø siden vi har et varmt hus og lite snø her i sentrum. Jeg så på nyhetene i går kveld med reportasjer fra hele landet. De var også i Kastoria, Ioannina, Aten og Evia. Her har vi snø hvert år, ikke noe spesielt det, sier en i Kastoria, men siden det snør i Aten, tror dere dette er noe uvanlig for oss også!! Sånn er det også her på øya. Oppe i Anogia og Omalos er dette helt normalt, men lenger ned, sjeldent.
Bare ikke strømmen går, for da begynner vi å fryse!! Jeg prøver å se på Tour de Ski, og fikk med meg damenes norske seier på netttv, tven har ikke bilde idag, ikke vet jeg hvor problemet ligger.
Uansett, det snør i Hania også denne gangen og det er artig!!restene fra 6.januar stor der enda,Kos deg med bildene fra solskinnsbyen, og så holder jeg deg under rettet!