Translate

Translate

Translate

lørdag 3. desember 2016

Hverdagsprat

Vakkert med snø på fjellene bak byen,
Vi fikk snø i fjellene, og skyene blåste bort. De vakre Hvite Fjellene dukket opp hvite og vakre.
Vi nyter det, og de som tok turen opp til Omalos fikk julekortbilder!
Vi får se om det blir liggende i lavere høydemeter.
Du kan kikke litt på mine bilder fra i går og i dag fra morgenturene.
i går morges,


i dag,Senere skyet det over og det regner igjen, men bare småregn heldigvis.
Jannis sønnen på GSTours har startet med blogg, Fabulous Crete, og jeg er med i gruppen som skriver. Foreløpig har jeg oversatt en del innlegg, og Jannis har lagt dem ut på bloggen. Kommer til å skrive litt der i tillegg til her. Glemmer ikke min egen blogg!!Her er linken:
http://fabulouscrete.com/blog/
Dessuten planlegger de en påskepakke, håper det blir stor interesse for det, og så tenker vi på å starte opp med fotturer i Apokoronas området fra våren av. Nyheter følger!!
Det falt over 100 millimeter regn i sentrum på tirsdag, og 189 mm oppe på Askifous platået!! Mye snø fallt altså i høyden.
Hva er ellers nytt? Fergene ligger bundet, da det er 48 timers streik og øya er uten fergeforbindelse frem til mandag morgen. Krise for bøndene her, som prøver å finne en båt som kan ta frukt og grønnsaker til Pireus. Det er jo krise for dem når de ikke får sendt avgårde varene sine til resten av landet.

Platanias kommune har et arrangement for å holde kommunenen ren og uten forsøpling. De har kultur arrangemnt i dag, og diskusjoner om hvordan de kan samarbeide om bedre forhold i morgen.
Og Hania kommune planlegger et sted for de hjemløse og lager hjelpepakker til studenter fra Hania som har foreldre med veldig lav inntekt.
hjelpepakker til studenter,
julebazarene er i gang og Santa Run har startet påmeldingene til 26. desember og årets begiventhet!!
Du kan lese mer her:   http://www.santarunchania.com/santa-run-chania-en/
På tirsdag skal det være fest i Santa Run huset ved Agora. Skal ta noen bilder så dere ser hvor det er.
Øya gjør seg klar til julefeiring, og her i byen er treet klart, men jeg vet ikke når det skal tennes enda. På tirsdag 6.desember er det Agios Nikolaos dagen, og det blir feiret her i kirken og i alle Agios Nikoloas kirkene og i byen på Øst- Kreta!!
Jeg følger med på ski på Eurosport og nyter bilder fra Østersund og Lillehammer denne helgen.
God helg videre!