Tradisjonelt bryllup


Hei du, og god måned, som man ønsker hverandre hver 1. i hver måned i Hellas. Jeg skriver en liten rapport fra bryllupet vi var på på søndag. Kommer tilbake til været ved en senere anledning( vi har hatt litt av et vær!).
Vi sto over vielsen og barndåpen, som var klokka 12. Vi skulle kjøre Michelle til flyplassen, og deretter dro vi direkte til Kondaros, stedet der dåps og bryllupsmiddagen ble holdt.  Stedet kjører du forbi like før veien tar av til Vrisses. Stort innendørs lokale med plass til mange hundre gjester.
Du ser stedet fra veien,
Altså, Jorgos har jo vært brannmann i 25 år, både på flyplassen, i Hania og i Kastelli. Han har jo jobbet sammen med en hel haug med forskjellige, både kvinner og menn i løpet av alle disse årene. Som du kanskje vet, er det ganske vanlig at man blir invitert i mange bryllup, siden det er vanlig å invitere kollegaer, naboer, og foreldrene og forlovere inviterer også sine kollegaer og venner, pluss selvsagt slekt og familie!! I det bryllupet vi var i på søndag, var brudgommes far brannmann og hadde invitert alle han hadde jobbet med.
fint pyntet i trappen for dåpsbarnet,


brudebilen med alle tre navnene på,
Det var brannmenn overalt, gamle pensjonister, middelaldrene og yngre, med koner og barn og barnebarn. Jorgos koste seg med å hilse på dem, og de gikk rundt og skålte med hverandre hele tiden. Vi damene, ble sittende, ok, noen kjente jeg jo, men mange var fra flyplassen, eller Kastelli eller før min tid!! Sikkert en 1/4 av gjestene var brannmenn.
brannmenn i kø for å hilse på brudeparet med foreldre,


hyggelig prat blant gråhårete brannmenn,


gutta fra flyplassen,

Mange gledestårer og klapp på ryggen! Veldig hyggelig å se på syntes jeg da.
Jorgos hilser på tidligere kollega,
reververt for brannmenn, sikkert 20 bord for brannmenn,

bordpynt,
Jorgos husket godt brudgommen fra han var liten og kom på brannstasjonen, men selv kjente jeg ikke brudeparet, bare brudgommens far.
brudeparet skåler,

og danser med forlovere,

Jeg tenker at du kan se på bildene, de taler for seg selv!!
liremusikk og dans fra scenen,

og flere brannmenn,
ny bordpynt, kokt geite og lammekjøtt
tradisjonell bryllpusris, gammopilafo,
Jorgos med kollegaer,musikerne med tradisjonell liremusikk,
et siste farvel i trappen,

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983