Translate

Translate

Translate

torsdag 10. november 2016

Nyheter

Vi har hatt varmt vær, helt opp i 32 grader, herlig badevær. Det er rart å følge med på folks påkledning. Når det er november klær de innfødte seg etter kalenderen, dvs at du går hjemmefra om morgenen kledd som til en litt kjølig dag. Utpå dagen dør du av varme!! Med svarte klær, sokker, sko, jakker osv. mens utlendinger vimser rundt i shorts, sandaler og kortermet. Ikke lett å orientere seg når husene er kaldere enn det er utenomhus. Man tar jakke på, tar den av og bærer den. Greske skolebarn går kledd i varme klær når det er november... Ja,ja.
Deilig i solen,
I går kom det er regnskur, og i dag har vinden snudd, og temperaturen er mer normal. Jeg badet for noen dager siden, temperaturen er over 20 enda, men nå er jeg så forkjølet, at sjøen får vente på meg.
Noen bilder fra turer med hundene de siste dagene.
på moloen,

Katerina med Daisy,

jeg med mine hunder ved fyret,

Koum Kapi,
Lokalt nytt:
Butikkkjeden INKA skifter navn til SYNKA. Dette er en lokal kjede med lokale produkter som støtter små og store bedrifter på Kreta.
Veiarbeider på gang i øvre deler av byen dvs rundt Gogoni, vær klar over dette hvis du kjører i området.
Parkeringsplassen nedenfor fotballstadion er stengt om dagen pga arbeider der.
Kurs for interesserte innfor turismen er avsluttet i Apokoronas området, og deltagerne fikk sine bevis i et arrangement i går kveld!! det var kurs i språk, konditor, matlagning, pr. osv.
Som jeg skrev i innlegget fra 8.11 2015, så er 8. november en stor helgendag. Det er erkeenglene Mihail og Gavriil, Mihalis og Gabriel som feires og med dem( alle som heter, Mihalis, Mihaela, vår Michelle, Gabriel, Gabriella), Angelos og Angeliki. Angelos betyr engel, og Stamatis og Stamatina. siden det sies at ekreengel Mihail stoppet engelene fra å falle til djevelen, stamata, betyr stopp på gresk. Flyvåpenet feirer, siden Mihail er deres skyttsengel og det er oppvisninger av kampfly og åpent på de fleste militæreflyplasser i landet. Mange drar dit og selvsagt skoleklasser.
I Iraklio har de også oppvisning på fredag, siden byens skytshelgen er Minas og feires den 11.november Da er byens forretninger og offentlige kontorer stengt og. Hanias helgendag er den 21. november, en av alle Mariadagene.
Iraklio feirer med oppvisning ved Karavola,
Kreta er igjen blitt kåret til en av verdens 20 beste øyer for turisme, av Readers Choice Award 9. plass til Kreta, mens Mykonos ligger på 11. og Santorini  på 17. Gratulerer Kreta!!!
Øya har også vært med på en utstilling på World Travel Market i London.
Dette er jo en årlig ting, at foretningsfolk fra Kreta drar rundt på forskjellige utstillinger og reklamerer for øya og dens produkter.
roser fra hagen til deg.....