Novemberdager


Fin novemberdag i havna,

Første uka i november og været er strålende etter at oktober gikk ut med et brak. Regn i bøtter og spann, sterk vind på sørkysten oversvømmelser og ødeleggelser.
problemer med nedbøren,

Souda har alltid problemer med mye regn,
Det er det da vet du, når det nesten ikke har regnet på 7 måneder og så kommer det ekstreme mengder på en dag. Her ser du et diagram over nedbørmengden i Hania fylke. Mest regn fallt på Askifos 176mm, Fallaserna 148mm, Vamos 117, Kolimbari 102.8, Hania 86.2 osv.
På sørkysten fallt det nesten ikke regn, men flere steder var det store skader av vinden. I vårt nabolag raste en gammel ruin av et hus ut i det smale smuget Gerasimo. Jeg forstår at mange turister mener at disse husene MÅ pusses opp, ja det burde de, men de er privateide og kommunen kan ikke presse eiere til å pusse opp. De fleste har arvet disse husene og de er ofte mange arvinger til en ruin som koster veldig mye å pusse opp, så de fleste selger hvis de kan bli enige.
sånn så det ut dagen etter,

huset raste helt sammen,

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke var ute annet en en tur med hundene og rask løping til fysioterapi i nærheten. Det regnet inn i annen etasje og under kjøkkendøren som det gjør når det faller sånne megder.
besøk av cruiseskip i Souda,
Neste dag var det klart og fint igjen, og  nå har vi hatt sol i flere dager, så det tørker langsomt opp igjen. Jeg nyter sol og varme, men er snylteforkjølet, så jeg holder meg unna vannet for øyeblikket. Noen bilder fra vår morgentur til fyret:Kastellihøyden,


byen sett fra moloen,

skilpadden koser seg i havna,


påvei innover igjen,

Byen har besøk av cruiseskip igjen, og skoleelevene i kommunen har gått i demonstasjonstog i dag til støtte for flyktningbarna som kommer til byen i løpet av november. De samler inn klær og mat, og støtter deres rett til skolegang her hos oss på våre skoler.
Stolt av byen, ungdommen og pedagogene her, de er flinke!!
Noen vakre høstbilder fra naturen her nå, tatt på tirsdag i vakre Apokoronas, alltid like frodig!!


Samaria ravinen er selvsagt stengt nå, og det er optimistiske tall, økning på 45% fra oktober ifjor, med 17.000 besøkende bare i okober!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983