To turer i byen

Av og til har jeg med de samme personene på to byvandringer etter hverandre, en gang har jeg hatt med den samme personen både onsdag og fredag samme uke. Denne uken hadde jeg med meg to, nemlig Heidi og Henning begge dagene. Det var tredje gang de skulle med på byvandring på onsdag, og da ingen andre kom, så vi la opp en alternativ rute. Vi startet oppe på Kastelli, ruslet opp til plassen i Splantzia og rakk akkurat å kikke inn i en av de tre kirkene i nabolaget, Agios Anagiros. Du vet det er ikke tillat å fotografere inne, men jeg tok disse bildene utenfra. Det var kvelden før helgendagen hans, så dette er ikonet hans stående ved inngangen, pyntet.
Denne kirken ligger godt gjemt,

helgenen selv, pyntet med klede,
Vi kikket på muren ved den østre vollgraven og ved parkeringsplassen ved hotell Kriti, som jo ligger midt i vollgraven!!
Henning og Heidi ved restene av muren,
Vi fulgte muren videre til vi svingte tilbake ned i Splanztia. Her ser du minareten i Hatzimihali Daligianni gata, og restene etter moskeen, som ble strikkefabrikk og har en arabisk inskripsjon. Du ser den hvis du ser godt etter.
Daligiannigata med minareten,


inngangen til fabrikken,

med arabisk inskripsjon fra moskeens dager,Vi gikk opp på  rundingen over byen og nøt utsikten derfra.

Og etterpå gikk vi på muren og ned i den jødiske bydelen. Her fant vi også et hus tilsalgs tvers overfor synagogen!

hus tilsalgs,
Fin dag for en tur, med vakker kveldshimmel og stemning i havna. Siden de hadde meldt seg på fredagsturen, tok vi ikke farvel, sa bare ha det.
Fredag fikk vi med oss Ingerd og Reidar også. De leier her i nabolaget, og ville gjerne være med på tur. Ingen av dem hadde vært i Halepa før, så det ble en første gang også for Heidi og Henning. Da vi gikk bortover viste jeg dem badetrappen min, og alle de fine lokale badestedene bortover. Vi gikk forbi yogatreningen til "Rundt omkring". Jeg husker det fra i fjor også. Norske Ninnette og Odd Gunnar driver dette reisebyrået og arrangerer turer på Kreta vår og høst. Her er altså yogaturistene i aksjon ved stranda kvelden før hjemreisen deres.
yogatrening i Koum Kapi,
Her ser du Henning, Heidi, Ingerd og Reidar ute i Koum Kapi, ved den flotte Ikaros statuen over falne piloter i det greske luftforsvaret.
Legg til bildetekst

utsikt mot byen,
Vi tok turen ut til den nye museet, prinsens kirke og en runde i Halepa, før vi svingte ned til sjøen igjen.


Her ser du dem i badebukten Kouloura, hvor de lokale bader. Det var flere som hadde badet da vi gikk forbi klokken 19.00.
solen på vei ned i flotte Kouloura

vi tar bilder på vei ned,

vakkert,

de fikk et glimt av solen som forsvant,

på vei opp igjenSolnedgangen gikk mot slutten og vi fikk oppleve en flott himmel i skiftende farger mens vi gikk gjennom Tabakaria(garveriene) og videre innover mot byen igjen.
like magisk hver uke,utsikten inn mot byen på vei tilbake.
Som vanlig falt denne varierte turen i smak, og det var jo ekstra hyggelig med flere på tur da! Og vi koste oss riktig i hverandre selskap i går. Takk for at dere ble med alle fire, og ekstra takk til gjengangerne Henning og Heidi som støtter meg det siste året!!!
Reidar og Ingerd vil være med på onsdag, det blir sesongens siste onsdagstur, men jeg tar gjerne privatturer når som helst hele vinteren. Hvis noen vil være med på fredag, så gi beskjed!!
I dag da jeg kom ned til badetrappen, så satt Ingerd og Reidar der, hun badet, han nøt utsikten og stemningen. Været og sjøen var supert, og det viste seg at at par fra deres hjemby Horten, også badet der på samme tid.Du snakker om tilfeldigheter! De bodde på hotell Kriti og skulle straks reise hjem. Vi var enige: badetrappen er topp!! Men bilder får du ikke, bikinibilder på bloggen unngår jeg.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983