Splantzia

Jeg hadde nettopp gjort ferdig innlegget mitt på søndag, så hører jeg masse bråk fra hestedrosjer som tuter nede på plassen. Aha, tenkte jeg, bryllup igjen!! Og jammen var det ikke en hestedrosjekjører som giftet seg! Først kom brudgommen i en vogn med følge og så bruden med far. Alle fem  drosjene sto rundt omkring utenfor kirken under vielsen og vi kunne beundre dem, fint pyntet som de var. Altså, messe fra klokken 07.00, barnedåp klokken 13, og bryllup klokken 19!!!! Papa Manolis var ganske sliten da han gikk hjem i 21 tiden!!! Her kan du beundre kirken, de flotte vognene, gjestene, brudeparet og hesten selvfølgelig:
fra vielsen,

pyntet utenfor også,

klar til å ta med gjester,


og brudeparet,

hestedrosjer overalt,gjestene på vei ut,


bruden på plass,
gjester 

brudeparet og brudgommens far på plass,
brudeparet kjører,
På plassen er det fremdeles liv og røre fra tidlig morgen til sent på kveld, men uten musikk og bråk. Hyggelig med folk, god mat og stemning.
Bourbou, en favoritt, billig, godt og enkelt,

 Ellers er det mye liv inne ved siden av. Siste dagene til bestemor Irini og bestefar Andonis som ellers bor i Tyskland. De eier jo huset ved siden av, men det er hans mor Katerina, eller Katina som de kaller henne som bor der. Det er en evig diskusjon mellom svigerdatter og svigermor hvem det er sitt hus, eller hvem sitt hjem det er. Irini mener at siden de eier det, skal hun bestemme og svigermor som er 85 og har bodd der i over 20 år mener at siden dette er hennes hjem, må hun få lov til å leve som hun vil!! Hvem skal man holde med? Jeg vet ikke, men jeg holder en knapp på oldemor, som lever her og blir invadert hvert år i 7 måneder!!! Krangling og høylytte utrop fra Irina, gjør at hele nabolaget blir involvert og at Katina blir flau. Hva sier Andonis? Ikke stort.
Her om dagen fylte hun 85 og alle hennes tre barn, fem av barnebarna og fem av oldebarna var til stedet. Hun har også to barnebarn og to oldebarn i Tyskland.
Katina med oldebarna Manolis og Andonis,
Stakkars gamle Sifis blir bare mer og mer susete, og roper på alle som går forbi og spør etter røyk. Han skal også liksom hjelpe alle som vil parkere. Ikke lett å forstå hva han sier, og han venter ikke på svar. Men han trenger å komme seg på institusjon. Mange av naboene er passe lei av all ropingen hans. Han trenger mer enn sosialarbeideren, sykepleierne og familien som hjelper ham hver dag.
Sifis er stadig å se rundt plassen i Splantzia,
Fint og varmt vær enda, jeg er stort sett ute hele dagen, underviser også ute, og nyter rosebusken som jeg plantet da vi flyttet inn for 6 år siden. Er den ikke flott?
Ellers er det mye aktivitet i smugene her rundt oss. Hus kjøpes og pusses opp som du vet. Noen bilder fra mitt umiddelbare nabolag.

snart ferdig hus,

to av husene pusses opp,

nabohuset er fremdeles pakket inn,
I det ny renoverte huset for enden av gata vår, bodde det en ung familie med ett års gamle tvillinger i hele september. De var for det meste ute i gata, med babyseng, vogn, stoler og kaffekopper, besteforeldre, tanter og venner. Pappaen er fra Hania, mammaen fra Kypros og de bor i England!!! De kommer nok tilbake neste sommer.
med ett rom i hver etasje, var gaten grei å ha,

De andre husene som pusses opp, nærmer seg også slutten. Litt mye bråk til tider, men fint blir det, du verden!! Mange hus til salgs rundt om her. Sånn ser Til salgs skiltene ut:
til salgs står det her.
Jannis pusser opp huset sitt stadig vekk.
Klar for en av sesongens siste byvandringer i morgen. Bare å møte opp klokken 17.00. Les mer her:  http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Helg i Maleme

Feiringen av Kampen om Kreta

Øyhopping april og mai 1983