Turer med amerikanere.

Det har vært veldig varmt, vindstille og fuktig, og det har ikke kommet noen til vandringene i august hittil på onsdager. Sist fredag hadde jeg gleden av å ta med et dansk par, Dorte og Michael på byvandring på fredag istedet for Halepatur. Denne uken fikk jeg to oppdrag med amerikanske turister. Jeg gikk turer både på torsdag og fredag. De var på klassiske rundturer i landet, ett par dager her, ett par dager der. På torsdag hadde jeg med en spesiell familie, det var datteren som var på rundreise i Europa, og moren og tanten kom til Kreta for å treffe henne i noen dager!! De var i Hania i tre dager, og hadde selvsagt fullt program. De ville gjerne ha en byvandring med historie, og den de leide av fant fram til GS Tours og jeg ble spurt. De hadde aldri vært i Hellas før, og var helt blanke. Litt stive og ville ikke fotograferes. Vi var innom den spennende utstillingen jeg skrev om sist uke, og her ser du bilder fra kirken Agios Rokko og utstillingen og glassgulvet der inne med minoiske utgravninger under halve kirken!
Agios Rokko i Splantzia,

utstilling om bydelen over glassgulvet,
Vi var også innom den katolske kirken i Halidon, pyntet ferdig for Marias begravelse på mandag.
De skulle videre til Aten neste dag, etter at de hadde vært på Santorini og tatt båten mellom flere øyer før det. Den unge jenta skulle videre til Roma, mens mor og tante skulle hjem til USA.
med Frans av Assisis utenfor,
den katolske kirken,

I går var det en familie på fire, som ville oppleve gamlebyen. Familien besto av far Chris, australske mor Rachel, 9 år gamle Oliver og 7 år gamle Annika. Her ser du Annikas beskjed til meg i blokken hvor alle skriver navnene sine på byvandringene:
litt problemer med tallet 6,
Pappaen klarte alltid å lure seg unna bilder, men han var veldig aktiv på turen!
De hadde vært på Marathi og badet, og jeg hentet dem på det flotte venetianske hotellet de bodde på i den jødiske bydelen. Barna var trøtte og det var en utfordring å holde dem interesserte lenge nok. Lille Annika var mest interessert i katter, og dem er det jo nok av. Vi var oppe på muren hvor det kryr av dem. Vi besøkte også domkirken hvor det var en messe for Jesu mor igang.
mange på vei inn og ut av domkirken,

Rachel og barna på vei ut,
Dessuten var vi inne i Agora, siden Rachel ville kjøpe lokal halva. Hun selger halva fra Israel i USA, og ville gjerne smake på den lokale varianten. Halva er en veldig søt ting laget av sesam og honning. De kjøpte fiken, oliven, halva og andre lokale spesialiteter, og koste seg med det mens vi gikk.
vi kjøper oliven,

Oliver høyt over havna,
Det er klart at det er spennende med 4-5000 år lang historie og fortellinger om sjørøvere og italiensk adel, når man har vokst opp i den nye verden, med kort historie.
Disse turistene er så organiserte og skal rekke alt på få dager. Det er tredje gang jeg guider amerikanske familier rundt i gamlebyen. De skal videre, og har så vidt tid til å puste, men sånn er det jo, når man får seg en Europatur og skal se og oppleve alt på få dager. Det er noe annet med europeiske turister som kommer igjen og igjen, og tenker at det, det kan vi ta en annen gang!!
de fikk med solnedgangen i havna!
Ja på mandag er det altså 15.august og stor feiring, jeg har skrevet om dette før, les gjerne dette innlegget: http://audoymyr.blogspot.gr/2014/08/15august-og-feiringen-av-den.html
Jeg legger ved noen bilder fra feiringen i Hrisoskalitsa ved Elafonissi, hvor det er en stor feiring på mandag.

fra fjorårets feiring,

ikon av Maria og Jesus fra Hrisoskalitsa,

Maria på dødssengen med apostlene,

Ellers er det messer hver dag i alle kirker, og særlig i kirkene som er tilegnet Maria, er det store feiringer, Hvis du er i Hellas om dagen,så spør etter nærmeste Maria kirke, der er det gjerne stor fest den 14. om kvelden!! Og husk at alt er stengt på mandag, bortsett fra turistbutikker selvfølgelig!!!
God helg til deg og dine. Her er det overskyet og blåser og vi lokale vi nyter det!!!! Men for turistene er det kanskje en skuffelse?? Kaldt er det ikke, hverken på land eller i vannet!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983