Sougia

Sougia ligger ved sydkysten av Kreta tvers overfor Hania i Hania fylke. Hit kjører du på 1 1/2 time. Veien dit går gjennom appelsinland, ved Varipetro, Agia og Alikiano og senere svinger den seg oppover åsene mot høyden Petra Seli hvor veien svinger av mot Omalos eller fortsetter videre nedover mot Agia Irini ravinen og Sougia helt nederst ved det Libiske hav.
Mange geiter i fjellet, gul stripe siden det ofte er snø her oppe,

vakre Sougia,
Vi kjørte fra et vindfullt Hania på torsdag. Oppe i fjellene var det skyet og temperaturen sank betraktelig. Men etterhvert som vi kjørte mot kysten, ble det strålende vær, og nede i Sougia var det 35 grader og sjøen lå blank.
Jorgos bader,
Vi fant rom til Tina og Morten på et lite hotell, men lette selv etter rom. Vi kjenner en som driver pensjonatet Zorbas i enden av gata mot havna. Vi fant ingen der, men vi fant eieren Pavlos etter litt leting. Bare ta en nøkkel i skuffen dere, velg rom selv!!
Sougia gjennom en flaske vann,
Vi gikk tilbake, fant nøkler og valgte rom! Meget enkle rom, men rene, med kjøleskap og air condition. Hva gjør man på dette vakre sted med den lange brede rullesteinstranda? Jo man bader, drikker kaffe eller spiser på de koselige spisestedene langs veien eller litt oppover i landbyen, de er vel ti-tolv i alt, eller går tur.
Mange fine turer å gå med utgangspunkt i Sougia. Småturer i området, Agia Irini ravinen, E4 til Agia Roumeli, Paliohora, Lissos, antikke Syia eller ta bussen til Omalos, gå Samaria ravinen og ta båten tilbake til Sougia.
bussen til Omalos,

båten fra Agia Roumeli med Samaria turgåere ankommer,Jeg både en tur opp til en kirke bak landsbyen med flott utsikt, og tok båten til Lissos og gikk tilbake. Mer om det i neste innlegg.
Agia Irini i høyden over Sougia,

havna langt nede,

kysten bortover,

like før solnedgang,

landsbyen sett ovenfra,

mange pinjetrær her,

Vi gikk ut å spiste på Polyfimos en koselig taverna litt opp fra stranda med god mat og en fin gårdsplass.
fra Polyfimos,
Jeg hadde sett at det skulle være levende rock på en kafe ved stranda, og vi gikk dit etterpå. Her spilte to greske ungdommer gresk rock og rebetikka og vi koste oss. Så kom en engelskmann og overtok. jeg skal si at han kunne spille gitar og synge!! Han sang David Bowie, Rolling Stones, Bruce Springsteen, osv. Litt av en kveld!!
engelskmannen igang,

høy stemning,

Thanassis fra Drama,
Jeg gikk tidlig å la meg, hadde planer om å stå tidlig opp. Morten spilte også etter at jeg gikk, han har sitt eget band Plasters i Oslo. Ambulanseføreres rockeband!!
Jeg sto opp og tok fiskebåten Yannis til Lissos og hadde en flott tur tilbake.
fiskebåten i Lissos,
Før vi kjørte hjem, nøt vi roen på stedet, og vi lette etter Pavlos for å betale for oss!! He, he. På Zorbas finner du rom hvis du finner eieren!
Da vi kjørte hjem, regnet det å var 22 grader oppe i fjellet og det regnet helt ned til Agia. Vi kjørte forbi alle de fantastiske kastanjetrærne og her er et lite bilde:
Sougia anbefales, og ta sjansen på å finne rom, selv om du ikke finner noe på nettet.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983