Småprat.


Kirken pyntet utenpå også,

15.august og dagen da Maria, Jesu mor skal ha blitt tatt opp til himmelen. Vi har hatt masse klokkeringing her i nabolaget til Agios Nikolaos i Splantzia. Fra lørdag til i dag, morgen og kveld. De pyntet "kisten" hennes på søndag, gikk rundt i kirken med den på kvelden, og i dag har de messet og messet. Du vet de er strenge med at man ikke skal fotografere inne i kirken, så sorry men bare bilder utenfra. " Hele byen" var innom og plassen foran kirken er som vanlig pyntet med vimpler. Ding-ding-dingeding, til å bli gal av. Ingen arbeidere som starter opp klokka 07, men messen starter jo 07.00 alle de tre dagene!!! Og det er ikke så enkelt for en stakkars protestant å forstå denne hengivenheten til Maria Jesu mor. Og hvordan vet de egentlig når hun døde, og at hun ble tatt opp til himmelen som sin sønn?? Hmmm, ingen kan svare meg på det. Ble det bestemt på et kirkemøte i 360? Som dette kirkemøte de hadde her nettopp?? Kjenner skepsisen vokser inni meg... Maria er stor og gjør undere, det er nok bra å tro på noe sånt, men denne Luther han er skyld i at jeg ikke kan tro på disse helgenene og Maria.
og hele plassen,

Man tror at hun visste at hun skulle dø, ga beskjed til disiplene tre dager før, og at de gravla henne og fant graven tom dagen etter. I dag feirer alle som heter Despina, gifte Mariaer, Panagiota og Panagiotis. Blir jo ofte kalt noe annet som Despo, Depi, Mary, Mariaki, Marika, Jota. Panagis osv.
Mange som feires i dag altså. Dessuten er det jo altså noen panigirier, fester igjen, de fleste var i går kveld. I Anopolis over Sfakia og Loutro er det Gravierafest ikveld!! Alle har sin spesialitet og lager fester deretter, her altså lokal ost.
dans i Anopolis,

fra fjorårets fest,

Det blåser veldig og er nokså overskyet her hos oss, temperaturen sank heldigvis, men kaldt er det enda ikke!! Frister ikke meg å bade, masse bølger ved trappen. Men på sørsiden, ved Marathi, Loutraki, Stavros og ute i Agios Apostolous kan man bade allikevel.
det blåser i havna,

nesten vinterbilder!
Noen glimt fra havna, med mange flotte båter på besøk. Ikke alle kommer med fly!!
flotte lystyachter,

mange besøkende om dagen,

flotte båter da!
Det gjorde derimot Michelle som dukket opp på ferie i går kveld, med ukebladet men min historie i kofferten!! Ja fin reportasje, men han har rotet veldig med årtall og Stines alder, never mind!!
Veldig gøy å se det på trykk.


Vi planlegger som før nevnt en ukes tur med forskjellig tema utover høsten og vinteren. Ivrige unge Jannis, tenker at midten av september er en bra tid å starte med en tur med tema vinhøst.
Med innkvartering på et hotell i gamlebyen, ett av de renoverte venetianske  husene som blir pusset opp og kalt boutiqe hotel fordi hvert rom er forskjellig og har sin stil. Transport til og fra flyplassen, turer med minibuss til vinerier, kloster, landsbyer, og Rethimno. Byvandring i Hania, Vinsmaking, matlagningskurs i tradisjonell mat, oppleve vinlaging og innføring i forskjellige vintyper osv. Et spennende program, med mange muligheter.
besøk på vingård,

kloster som produserer vin og olje,
Man må finne flybilletter selv, og kan komme fra hvor som helst, også fra Kreta så klart. Vi trenger bare fem personer for at det blir noe av. I øyeblikket utarbeider vi programmet og jeg kommer tilbake til dette her i bloggen. Når programmet er klart, kommer det også på min side, og på GS Tours sin side.
Dette er ikke noe all inclusive, det blir en dyr pakke uten fly, men fullpakket med opplevelser av et annet Kreta, og muligheten for enslige og par eller venner å få en opplevelse sammen med andre!! Det vi ønsker i første omgang er å se om det er noen interesse for dette. På vinterstid blir det et annet tema. Det er bare fantasien som setter en stopper, mulighetene er utallige. De har allerede dagsturer med vintema. Se her:http://www.fabulouscrete.com/fbc_wine.php


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983