Late dager.

Disse dagene har jeg tid til å slappe av, og å hvile meg før jeg får flere Norgesbesøk og mer jobb. I går kveld hadde vi besøk av min tidligere elev Kostas, som har utvandret til USA.
hyggelig besøk,
Han er amerikansk statsborger siden foreldrene har bodd i USA, og har dobbelt statsborgereskap. Han skaffet seg pass i fjor, og har bodd der siden i fjor høst. Arbeider og liker seg veldig godt. Han har slektninger i USA og de hjalp ham i den første tiden. Nå er han på ferie i Hania, og nyter strandlivet, familie og venner. Han avtalte med Elisabeth og Rune så de kunne treffes alle her hos oss. De kom fra Gavalohori for å treffe oss alle. Som før sagt, vi har en liten, men koselig liten gård med plass til mange! Vi koste oss og prate gikk livlig på engelsk, gresk og norsk. Så hyggelig med disse elevene som dukker opp på besøk. Ikke alle ender opp i Norge. Neste uke kommer Manos og Athina også på besøk fra Oslo.
Fint å sitte litt inne å se på OL på tv, selv om jeg ikke får med meg disse nattsendingene!! Litt svømming og roing, gøy med svensk gull i svømming.
Vi drar på stranda og nyter late dager etter Norgesturen vår. Hundene hviler om dagen i varmen og Tonia nyter sommeren på Kreta. Hun var i Paliohora i helgen, de sov på stranda ungdommene som dro avsted.
jeg har jo skrevet mye om hvor mange fine strender vi har her i området, hele fylket.
Litt utenfor byen, ligger strendene på rekke og rad fra Nea Hora og utover. Før du kommer til den lange gyldne stranda Hrisi Akti, ligger en strand som har vært nesten uten stoler og med bare en liten strandkafe, gammel og slitt.
stranda slik den var,

den gamle kafeen ligger der enda,

stille hjørne på denne vakre stranda,
Tidligere lå det et hotell her, som het Aptera. Det hadde mange små bungalower og et stort basseng. Det ble bygget uten tillatelse,(for nære stranda), og eieren ble nektet å drive det. Han anket avgjørelsen fra staten i flere rettsaker, men tapte hver gang. Det så trist ut i årevis, og nå er det endelig blitt skikk på denne stranda. De har laget en veldig enkel strandbar, med mat og drikke, gress, solsenger, og ny sand på stranda.
enkelt og pent,

Det var fullt av lokale da vi var der, nære byen og fint sted. Du kan gå eller sykle ut hit fra byen, ta bussen og gå av før Hrisi Akti, si ifra til sjåføren at du skal til Aptera. Du må gå ned til vannet fra veien, men så langt er det ikke!!Eller gå innover fra strendene lenger ute.
Hrisi Akti hjørnet skimtes,

du ser Nea Hora og byen i det fjerne,
Det koster ikke noe å leie sengene, men de tar opp bestillinger på drikke og annet.
stranda sett fra kafeen,

morsomt innslag,
enden av stranda mot Hrisi Akti,

kafeen

For meg som går eller sykler her hele året i alle år, er det flott å se at utviklingen ble så positiv for stranda. Vi likte den enkle løsningen, med stil og smak. musikken var ikke for høy, og veldig variert. Greit med parkering og et barnehjørne med leker. Hvorfor ikke prøve hvis du er i området, eller vil prøve noe nytt?
Jeg går på byvandring i morgen klokken 18.00, det er bare å komme. Les info her: http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983