Vinhøst pakken.

Som jeg har nevnt har reisebyrået jeg samarbeider med tenkt på å få igang litt vinterturisme og annerledes turer. Deres første ide er en vinhøst tur. Programmet er ferdig og oversatt til norsk og her får du de viktigste detaljene: Turen starter den 17.september og varer til den 24. Flybilletten står du selv for. Vi har ingen forskjell i prisen for enslige. Prisen er 1170 euro på 3 stjerners hotell
 og 1470 på luksus hotell.
 
Turen er lagt opp som en luksus tur, dvs at prisen er høy, men det er mye inkludert i prisen, jeg blant annet!!! Foreløpig går det jo direkte fly fra alle land, senere må man bytte. Men å besøke Kreta utenfor sesongen er verdt det. Dessuten skal man bo i byen og oppleve innlandet og spennende steder. Fridag og ledige kvelder til bading og shopping osv. Og man selvsagt drikke masse øl ikke bare vin!!!! Eller alkoholfritt for den saks skyld. Flere opplysniner følger, dere kan lese alt dette på min side:http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/ og på GS Tours side http://gstours.gr/index.php Jeg regner med at hele pakken med påmelding blir klar i løpet av morgendagen på begge sidene. Husk at dagsturer med vingåing, dvs besøk på vingårder med vinsmaking osv er på programmet allerede for GS Tours. Disse turene er også bra for enslige eller noen som ikke får med seg maken, venner , familier og par selvsagt!!! Som sagt blir jeg med.

Vi kaller pakken vinhøst, og hvis vi får fem deltagere, blir det tur. Dette er tenkt som en første tur, senere vil det bli turer hver måned med annet tema. Grunnen til at turen blir såpass tidlig, er at vinhøsten er igang og senere er den over. I vinterhalvåret kan man fly daglig til Kreta med Aegean, SAS eller Star Allience. Ikke spesielt dyrt eller slitsomt vil jeg si. pakkene kommer etterhvert så man kan melde seg på tidligere enn nå. Vi er spent på hva dere synes, og om det kommer folk. Er dere interessert i vin, er jo dette helt topp. Neste tur vil få tema olivenhøst. Jeg blir med på alle pakkene og daglig på alle turene, men bare som guide, inne på museum, vingårder,kloster osv har jeg ingen ansvar. Min vanlige byvandring følger med i pakken selvfølgelig!! Det blir turer til: vingårdene Dourakis og Manousakis, Anoskeli
 klosterene Agia Triada og Agios Georgios(mulig), landsbyene som vi tenker å besøke på Apokoronas ---> Gavalochori - Alikampos - Vafes - Vrisses - Vamos - Kalamitsi - Ntouliana - Emprosneros
 Kissamos ---> Anoskeli - Vatolakos - Vouves - Sirili - Zounaki 
Therisso
Rethimno --- Margarites- Elefterna
 Restauranter:

Salis - Tamam - Antartis (Therissos) - Vineria 36 - To spiti tou Poliou osv.


TURENS HØYDEPUNKT
 • Privat bil med sjåfør
 • Vinsmaking av vin av lokale og internasjonale druesorter    
               Flotte turer rundt på Kreta
 • Turgåing gjennom vinmarker og ren natur
 • Kurs i tradisjonell matlagning og herlige gastronomiske opplevelser
 • Lær om Kretas historie og mytologi
 • Innhøstning på tradisjonelt vis
 • Små luksuriøse boutique hotell og trestjerners hotell
 • Norsk guide med på alle turene
 • Byvandring i gamlebyen i Hania
INTRODUKSJON
Denne pakken har som mål at du får en unik opplevelse av Kreta gjennom en fascinerende og spesiell reise gjennom øyas innland. Vi opplever gjemte skatter, får lære litt om vin og matkultur og deres utvikling gjennom 4000 år, historie og mytologi. Det vil være mulig å velge hotell og prisklasse. Vi har en pris for 3 stjerners hotell ( Kriti), 1170 euro og i boutique hotell (Monastiri eller Serenissima) 1470 euro.
DAG EN – lørdag 17.09
Vår vennlige sjåfør vil hente deg på flyplassen og kjøre deg til hotellet ditt, et hotell i sentrum av byen eller i gamlebyen. Sjekk inn og slapp av.  Guiden vår vil hente deg til en velkomstdrink om kvelden på en hyggelig vinrestaurant. Her kan vi nyte både lokale viner og tradisjonelle mat. En representant for vårt reisebyrå og en vinkelner vil presentere  ukens program for  “vinreisen” og alle opplysninger om oppholdet i vakre Hania.
DAG TO –  søndag 18.09 - OPPLEV NATURENS STORHET
I dag vil vi reise gjennom et flott landskap. Oppe i fjellet over Kissamos vil vi lære om de forskjellige lokale vinsortene en på en tradisjonell familiedrevet  vingård. Den ble grunnlagt i 1993 har spesiell kunnskap om vinlaging og nye ideer om moderne vingårdsdrift og vinproduksjon.  Vi vil sitte under oliventrærne og nyte naturen mens vi dykker ned i vinsmaking av prisbelønnede vin av lokale drue sorter og vin av internasjonale druesorter som får spesiell smak på grunn av det spesielle jordsmonnet på Kreta. Vi forlater vingården, og går på en flott sti forbi en tradisjonell landsbyer. Her oppe vil vi høste druer. Senere ankommer vi en historisk landsby hvor de første ideene til det kretenske opprør mot Ottomanerne fant sted i begynnelsen av 1800 tallet. Her vil vi både besøke historiske monumenter over det 19. og 20. århundre og spise herlig lokale retter laget av en tradisjonell kretenske kokker i en taverna med spesiell dekor.
DAG TRE –  mandag 19.09 - HISTORIE – VIN - GASTRONOMI
Vi vil reise til Apokoronas regionen og ha en herlig dag, en dag full av vin, mat og historie. Først vil vi besøke en vakker kretensk landsby med et historisk -folklore museum, med 7 rom med historie og en fin beskrivelse av hvordan folk levde før. Etter det, vil vi kjøre opp til åsene under de Hvite Fjellene, Ta Lefka Ori til en lokal vingård. Vi vil føle miljøet forandre seg mens vi kjører mot vingården.  Her blir vi introdusert til den prisbelønnede Romeiko vinen, den produseres på en spesiell måte og smaker vidunderlig. Vi vil også smake på de andre vinene Vidiano, Vilana, Malvazia og Kotsifali. Vingården har en flott utsikt mot De Hvite Fjellene og en imponerende kunstutstilling. Her kan vi også se en 500 år gammel tråkkemaskin og gå rundt i urtehagen og på folklore museumet deres. Vi beveger oss ned under jorden i vinkjelleren deres som ligger i en hule flaskene ligger under fjell. På ettermiddagen kjører vi  gjennom et vakkert landskap til vi kommer til en olivengård hvor vi vil lære å lage tradisjonell kretensk mat. Grønnsakene plukker vi direkte fra hagen og vi går gjennom olivenlunden og vill natur. Mens vi venter på maten, spiser vi meze.

DAG FIRE – tirsdag  20.09 - Fridag
DAG FEM  –  onsdag 21.09 - Hellig vin
Vi besøker Agia Triada på Akrotiri halvøya. Et meget historisk  kloster bygget i 1634 av to munker fra en kretensk familie. Bygget er inspirert av den berømte venetianske arkitekten Sebastiano Serlio. Klosteret ble brent av Ottomanerne i 1821 og bygget opp igjen i 1892. De har en lang tradisjon med vinlaging og produserer  lokale viner Romeiko, og internasjonale som Muscat fra Alexandria, Trebianno osv. Vi smaker også på dakos en tradisjonell meze av grov skonrokk med revet tomat, deres egen lokale mizithraost og deres ekstra virgin olivenolje sammen med forskjellige viner.  Om kvelden blir det byvandring. Vi går gjennom smale gater og beundrer den gamle byen med alle bydelene, minareter, moskeer, kirker og får en historisk innføring av vår norske guide. Byvandring er en flott måte å lære noe om denne 5000 år gamle byen dere besøker. Vi ender opp nederst i den pittoreske båthavna hvor vi spiser på en veldig bra vinrestaurant. her kan du smake på lokale retter , lokal  vin og vin fra andre deler av øya, som Iraklio, Lassiti og Rethimno. Her vil vi avslutte kvelden.
DAG SEKS –  Torsdag 22.09 - VIN VIN VIN-- -DAG OG NATT
Dagen går med til å smake vin fra edle druer med veldig forskjellig uttrykk, og deilig mat. Vi starter opp med å reise til en vingård i det vakre Kissamos området. Her smaker vi på den spesielle lokale hvitvinen som er en blanding av forskjellige druesorter og vi vil gå mellom vinranker i et idyllisk landskap. Familien har også en olivenfabrikk og vi tar med et besøk der også, og  lærer litt om olivenolje produksjonen av ekstra virgin olje. Du kommer nok ikke til å glemme disse spesielle smakene av vin, olje og lokale retter som ganen har fått glede seg over. Tsikoudia, eller raki blir neste opplevelse. Selvfølgelig må vi også ha med den lokale måten å ta farvel med et glass lokalprodusert tsikoudia. Dagens siste besøk blir i landsbyen Vouves, hvor et av verdens eldste trær står. Det regnes for å være omtrent 3000 år gammelt. Om kvelden  spiser vi og drikker  vin i en delikatesse taverna med gourmet mat og spesielle viner. Her kan du oppleve nye smaker som du sikkert vil huske lenge.

DAG SJU – Fredag 23.09 -OPPLEV DET EKTE KRETA
På denne dagen skal vi forflytte oss til Rethimno. Vi tar en tur i gamlebyen, besøker Fortezza den venetianske festningen. Etter at vi har fått litt fingerfood, besøker vi en landsby hvor produksjonen av keramikk er deres levevei. Vi vil følge med når de produserer håndverk med egne hender og du får en fin opplevelse. Så reiser vi videre til en oldtidsby etter dette besøket, og her skal vi gå gjennom denne unike byen som ikke har mistet sitt særpreg. Her spiser vi rene lokale retter under oliventrærne og opplever gjestfrihet og stillhet.
DAG ÅTTE – 24.09 - PÅ TIDE Å SI FARVEL …
Denne dagen blir det en god frokost som hver dag på hotellet og hver og en følger sitt eget program. De som har tidlig avreise, blir kjørt til flyplassen og de som har tid til det kan ta en tur i byen før de blir transportert til flyplassen når avreisen nærmer seg. Vi håper at denne vinreisen har vært en uforglemmelig opplevelse for alle. Vi håper å se deg igjen på en annen av våre spesielle pakketurer.
 INKLUDERT I PRISEN:
 • Opphold 7 netter på hotell
 • 7 frokoster
 • Privat  transport til og fra flyplassen og på alle andre turer  med en luksus minibuss eller van, og engelsk talende sjåfør.
 • Vin picnic
 • Innhøstning
 • Vinsmakingsklasse
 • Trdisjonelt matlagningskurs
 • Norsk guide
 • Lett lunsj og finger food smaking på hver vingård vi besøker
 • Seks måltider med vin i spesielt bra restauranter.
 • Souvernirpakke  med kart og informasjon om alle steder vi besøker, mat og vin.
 • Velkomst vinflaske på rommet
 • Alle avgifter
 • IKKE INKLUDERT I PRISEN:
 • Flyreise
 • Måltider og drikke utenom programmet
 • Personlige utgifter på hotellet som telefon, minibar osv.
 • Tips  (Guider, Restauranter, osv)
 • Reiseforsikring (anbefales)
 • Avbestilling forsikring
 • Vinsmaking er ikke tillat for deltagere under 18 år( vann eller juice istedet).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983