Hva skjer?

Lørdag kveld og sitter her i gården min under de kulørte pærene, med et glass hvitvin, litt tomat og avokado fra gatemarkedet og skriver. Byen syder av liv, og jeg har akkurat kommet hjem fra en tur til stranda i Maleme med Jorgos, Tina og Morten.
Lange skygger på stranda i Maleme,
Tina og Morten kom på tirsdag, og vi har hatt mange hyggelige stunder. De bor her i nabolaget, og vi bader i badetrappen daglig. På torsdag var det en gratiskonsert her nede på plassen av forskjellige ungdomsband. Vi satte oss helt tilfeldig på kafeen ved siden av, og koste oss med musikken og alle ungdommene som kom for å høre på, og å støtte økonomisk innvandrere og flyktninger. Det var salg av øl,1 euro pr. boks, eller mer hvis du ville, alle inntekter gikk til flyktningene. Flott tiltak, og vi koste oss!! Fint å oppleve denne solidariteten og engasjementet fra ungdommen i byen, og flott for de ferierende å oppleve det virkelige livet her nede, langt fra turismen.
Tina og Morten,

publikum,

band i full sving,

solidaritets banner,
I går hadde jeg med Tor Arne og Unni ut til Halepa, igjen!!
Tor Arne og Unni, ivrige vandrere,
Andre gangen etter utallige byvandringer. De andre som hadde meldt interesse for turen dukket ikke opp, for varmt regner jeg med. Derfor gikk vi en litt annen runde.Vi gikk forbi 6 kirker og det var bryllup utenfor to av dem. Klokka 7 på en lørdag er typiske tidspunkter for bryllup, men etter denne siste feiringen har det ikke vært brylluper på en stund, så denne fredagen var det to bare ute i Halepa. Vi følte oss priviligerte som fikk se to, ihvert fall nesten. Ved Agia Magdalini hadde ikke bruden kommet enda, men brudgommen kom mens vi hvilte oss litt i parken.
en av kirkene,

bryllup i Halepa, presten kjeftet på gjestene som snakket og røykte!forberedelser ved den russiske kirken,

brudgommen venter på bruden,
Vi gikk forbi hovedkirken "Evangelistria", som ble bygget rundt 1900 som den flott utsmykkede kirke den er, for alle de rike og mektige som bosatte seg der ute.
flotte Evangelistra,
Badeplassen Kouloura, gamlehjemmet, og altså den lille kirken der med bryllupet foregikk.
bruden kommer kjørende,


ytterste Halepa,

Kouloura,


gamlehjemmet ruver høyt oppe,
Etterpå satte vi oss på To Thalassino Avgeri og tok et glass hvitvin. Solnedgangen er like flott hver dag her ute.Full måne over Hania, et bilde tatt med min telefon, og et bilde tatt av fotograf, med det blotte øyet et flott syn!!

I dag kjørte vi altså med Tina og Morten til stranda i Maleme. Her slapp vi unna folkemengden og kunne nyte myke nye gratis solsenger , bra selskap, flott utsikt og deilig vann.

gutta koser seg,

rullesteinstrand,

et lite kustverk,

Theodorou øya,

Kyma restaurant

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983