Julinyheter.

Byen er full av liv, selv om alle de ortodokse prestene og de amerikanske soldatene har forlatt øya. Turister fra fjern og nær ankommer daglig. Flyene øker utover i juli, men i juni var det 169.017 fly ankomstene i hele juni, var hele 60.484 fra Norge og Sverige! Flest fra Norge,
en norsk turist, Sebastian motas av pappous Jorgos,


mye folk og liten plass forløpig,


30.484. Flyplassen er ennå ikke ferdig utbygget og tyske Fraport som overtar driften, har lyst ut stillinger og sier at de tar bare greske arbeidere til landets 14 flyplasser som de skal drive.
En av de tingene som irriterer alle er innkasterne nede i havna. Her om kvelden ble tre tavernaeiere arrestert fordi de hadde innkastere! Jeg bare nevner dette sånn at dere forstår hvor stort problem detter er for havna og byen. Men hjelper det? Neppe.
på denne siden er problemene,
Eierne som ble løslatt, venter rettsak, får en bot, og fortsetter som før. Penger og inntektene styrer livet deres. Det de ikke ser, eller forstår, er at de gode restaurantene trenger ikke kaste inn folk. Man leser om stedene, eller hører om dem av andre. De smarteste, tar vare på gjestene så de kommer igjen, lager topp mat, har priser som står i forhold til maten og ikke minst god service! Prøv å unngå disse stedene. Det er en årelang kamp der nede i havna om å få en slutt på dette.
Hvis du besøker havna, prøv andre steder, hele gamlebyen er full, prøv andre siden av havna, bakgatene og smugene.
Vi får besøk av tre store cruiseskip igjen denne uken. På torsdag kommer norskeide Rapsody of the Seas til Souda for andre gang på få uker, med over 2000 . Etter denne uken, vil tallet på cruiseskip gjester være på 55.000 for 2016! Hania og havnebyen Souda, har blitt en viktig havn for disse skipene. De fleste kommer inn til byen i busser, og besøker Agora og havna, før de drar tilbake. Noen tar drosjer til strendene.
Rapsody of the Seas i Souda,
Du vet at det å få ett så kalt blått flagg er en en stor ære for en strand og kommunen den tilhører. Her i distriktet, har det blitt delt ut 29 blå flagg i 2016. For å få dette flagget er det viktigste selvfølgelig rent vann, men også ren strand, toalett forhold, parkering, osv er viktige elementer. Nea Hora mistet sitt blå flagg i år, og må jobbe hardt for å få det tilbake! Kreta har 102 av 430 blåe flagg i hele landet. Vi er jo stolte av renheten på vannet, men mye må gjøres for at ikke landet blir forurenset av turismen, det sier seg selv.
blått flagg i Kastelli, Mavros Molos,


Siste uke ble det sett hval utenfor øya Gavdos sør for Sfakia. Den ble sett fra en båt, og det er nokså sjeldent å få oppleve dette, selv om det lever en del hvaler i dette farvannet. Her ser du noen et bilde fra Gavdos Cruises.
en hval utenfor Gavdos,Hanias sommerprogram er i full gang. I dag er det en flott konsert med en kjent og elsket sanger, Stamatis Kraounakis som skal synge og spille piano på teateret i den østre vollgraven, Anatolikos Tafros heter det. her kan du høre ham synge:


 Her setter kommunen opp scene og stoler hver sommer, og det er teater, dans og konserter helt til oktober.  6. og 11. juli er det en danseforestillinger og nesten hver dag teaterforestillinger. Den 14. juli skal det være en konsert med musikk av Mikis Theodorakis. Det blir mange sangere, og en reise i hans musikk. Han fyller 91 i sommer, og det er en festival Theodorakis på gang her i byen i sommer. Billettprisen er 7 euro for denne konseten i Anatolikos Tafros.
sangerne i aksjon,

plakaten til Theodorakis konserten,
Billetter til alle forestillingene her, kjøpes fra kommunens egen billettbod utenfor Agora, eller ved inngangen.
her kan du kjøpe biletter,
Dessuten er det konserter i veldig mange landsbyer hele sommeren, følg med! Jeg informerer når det er en konsert jeg tror kunne være noe for dere.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983