Byvandring og GS Tours

Onsdag den 13. april og vi fikk en fin vandring rundt i gamlebyen i Hania. Svein og Liv som er på ferie og bor oppe på Kastellihøyden på flotte Pandora Hotell og Andi som bor oppe på El Greco hotellet i Topanas. Liv og Svein landet i går, og var innom kontoret og ga beskjed om deltagelse i dag. De er bosatt i Moss, men er sarpinger, og Svein er fra Fredrikstad!! Snakk om å ta med nesten hele Østfold!!! Andi har jobbet som guide for Star Tour på  90 tallet og fortalte oss mye fra den tiden.
!!!Vi hadde med Marianna, som jobber for GS Tours og var med på opplæring.
Marianna, Liv, Svein og Andie,
Dvs. at hvis jeg en gang er borte eller er  forhindret, stepper hun inn på engelsk. Dessuten kan det hende at det blir noen engelsktalende med på noen turer, og da tar seg av dem. Jeg hadde forresten med et par fra Irland en onsdag, her ser du dem ved bymuren. Spennende med vandring på engelsk!
irer på tur ved bymuren,
Marianna var veldig søt og lærevillig. Hennes foreldre er greske, men hun er oppvokst i Zimbabwe, snakker bra engelsk og en del gresk. Hennes jobb er å guide folk på disse trikkesakene som de bruker til turer rundt i byen. Vi gikk opp på Kastelli som vanlig,så på utsikten her oppe fra og etter den vanlige runden til den minoisk utgravningen tok vi turen til Lithinongata og kikket på hotellet der Liv og Svein bor. Flott bygning og flott gårdsplass, super utsikt over havna.
Pandora Hotel, bilde fra en annen vandring,

gårdsplassen på Pandora,
Da vi kom ned til torget i havna , møtte vi Jannis fra GS Tours med en gruppe greske skoleungdommer på trikke tur rundt i havna. Jannis på sykkel.
Jannis med greske ungdommer på trikke ved fontenen,
  Det var en usedvanlig fin dag, med passe temperatur og vindstille. Stille gater og enda litt blomster oppe på muren. her ser du oss på dagens runde:
oppe på festningen San Salvatore,

blide folk på tur,

ble med på bilde jeg også!

med Marianna i den jødiske bydelen.

blomstring,

oppe på muren,


Vi koste oss veldig på Salis  med kjempegod mat, vin og Harma øl og tsikoudia og kake til slutt. denne restauranten MÅ prøves, god mat, fint lokale, god service og flott beliggenhet.
deilig med mat og drikke,

tsikoudia og kake,
Jannis og Dimitris ventet på kontoret med Marianna, her ser du de blide folkene på kontoret!!
Sønn og far på kontoret,

og Marianna,

kontoret ligger veldig sentralt i gamlebyen,


Linken til vandringene finner du her: http://www.fabulouscrete.com/walking_tour1.php#prettyPhoto
og Halepaturene her:http://www.fabulouscrete.com/walking_tour2.php
Hvis du være med oss,  kan du enten melde deg på og betale på nettet, ringe til kontoret: 2821043243, sende en mail til:info@gstours.gr , eller gi meg beskjed.
Vi håper på noen fredagsturer også snart! Vi møtes utenfor kontoret klokka 17.00.

årets første tur i mars, vi skåler i tsikoudia ( raki).

utenfor kontoret.
Som jeg har skrevet om tidligere, er dette et lite familieforetak,mor,far og sønn. Sønnen Jannis har altså kommet hjem til Hania og hjelper foreldrene med å utvikle reisebyrået til å bli mer alternativt og moderne. Altså har de turer til vingård hvor man går en runde rundt blant vinrankene med vinsmaking tilslutt selvsagt, Jeepsafari, flere vandre turer i vakker natur, rideturer, sykkelturer, dykking, fisketurer bortsett fra de vanlige turene som alle har,Samaria, Elafonisi, Knossos har de også turer til den botaniske parken og Santorini. Litt for enhver smak, og mange spennende forslag til alternative aktiviteter og turer!!!
Les mer her:http://www.fabulouscrete.com/ 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983