Tamam

Wenche og Barbro på Tamam,
Ja, da er vi inne i mars, og det lukter vår her på Kreta. Det kan enda komme mange kalde, våte dager og mer snø i fjellene. Mars er en lunefull måned som grekerne kaller Martis gdartis Μαρτης γδαρτης , fordi det kan komme mye kulde og snø i mars. Særlig i Nord-Hellas. Detter er ikke bra for jordbruket, men naturen er jo ikke helt til å stole på som kjent. Vi har hatt sommer hele februar og det er veldig unormalt og Saharavind med medfølgende sand har gitt oss støv og varme uvant for februar. Jeg som er vinterbader har nytt det, og man slipper å fyre!!
Tamam

Som jeg har fortalt før er Tamam yndlingstavernaen til min familie. Helt siden jeg satte mine ben i byen i 1988, har vi spist der. Flott lokale, god mat, god service og bra priser gjør at denne tavernaen alltid er full. De trenger ingen innkastere eller reklame og er åpen hele dagen året rundt. Den ligger i den smale smuget som ligger parallelt med havnefronten i gamle havna i Hania. Du kan ta opp ved kiosken du ser når du går mot Firkas festningen og havnemuseet til venstre i havna, eller ta dette smuget til venstre fra Starbucks ved enden av Halidon gata, du følger denne gata til enden,  adressen er  Zambelio 49.
Wenche og Barbro som jeg skrev om i innlegget fra Zourva 08.02.2016. ville ha meg med på Tamam på lørdag. De to damene er her alene og har litt kontakt. Barbro leier i Nea Hora og regner med å bli. Hun har funnet et bedre liv med sine helseproblemer og lever av sin uføretrygd. Hun har adoptert en katt og har det bedre enn i Norge. Wenche er her av samme grunn, men bare for noen måneder og reiser hjem i mars.
Vi kunne sitte ute på denne deilige februarkvelden. Det er varmeovner på veggen, og det var behagelig.
deilig å sitte ute,

langs den nye delen,
Om sommeren står det bord på begge sider her i denne smale gata, men nå er det bare noen bord ute.
Tamam om sommeren,
 Vi koste oss med Tamamsalat, iransk ris og vin. Barbro er vegetarianer og Wenche og jeg spiser gjerne bare ris og grønnsaker. Men å si bare er tull. Denne retten med iransk ris er så god og mektig med pinjefrø, rosiner, krydder og gode smaker. Salaten har alltid vært min favoritt, med avokado, valnøtter, gulrot, tomat , salat osv. Vi betalte 25 euro for oss tre og det er jo ikke en dårlig pris når maten og vinen er så god. Husk å smake på husets vin, bra vin her og du kan smake deg fram til hvilken du vil ha, bare spør!! Tamam har annerledes retter, litt smak av øst slik som The Well of the Turk, så vel som typisk greske og lokale retter. Deilig kylling, kjøttretter og fisk også. Smak på mezerettene, dvs smårettene. Nytt av året er at de har færre retter, nye menykart, to størrelser på smårettene og salatene, meze og stor størrelse. De siste synes jeg er veldig bra. Salatene er så store og på denne måten kan en velge flere småretter og salater og greie å spise dem opp til en bedre pris.
Tamam har lokaler på begge sider, den gamle ærverdige Tamam i hamamdelen med sitt særpreg og på den andre siden,den nye delen i lyse farger og med røyketillatelse.
ved inngangen til den nye delen,

og den gamle,
det fine gamle lokalet,
Jeg anbefaler Tamam, men skal du spise der i sommersesongen kan det være lurt å bestille bord, køene er ganske lange... Telefon: (0030) 2821096080

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Flere ferjeturer i Hellas.

Åpning av turismen 2021

Feiringen av Kampen om Kreta

Helg i Maleme

Øyhopping april og mai 1983