Tur til Halepa.

Jeg tenkte du skulle få være med på en liten februartur ut til Halepa helt ut til Agia Kiriaki. Hvis du starter ut fra markedshallen i Hania, kalt Agora og går videre ned mot sjøen til høyere, kommer du etter noen minutter ned til Koum Kapi bukta.
Jeg og Katerina gikk denne turen med Jack, Daisy og valpen Moka.Vi starter ut fra Koum Kapi stranda, og følger sjøen hele veien utover til enden. Du kan se på dette bildet hvordan Halepas sjøfront ser ut fra Koum Kapi.
Her ser du Halepa slik den ligger ved sjøen,
I begynnelsen går vi langs den travle hovedveien ut av byen som enten svinger opp til Akrotiri eller fortsetter utover til Halepa.
på vei utover,
Litt lengre ut, svinger en mindre vei ned langs sjøen til garveriene Tabakaria som området kalles. Du kan lese mer om dette området i bloggen fra 21.4.15. og om Halepa i innleggene fra 25.11.14 og 7. og 8.2, 14.
på vei ned til garveriene,

fint her nede,

utsikten til Splantzia,

Her ute var det garverier fra 1820 tallet og i dag selges bygningene og mange blir pusset opp. Flott utsikt mot byen, havet og Akrotiri.
Vi tusler videre langs garveriområdet til gamlehjemmet som ligger her og troner med den lokal badeplassen "Kolora" (Rundingen) rett nedenfor. Her bader de lokale og mange andre fra byen. Det finnes dusjer, og badehus, stoler, benker, innemurte trapper og tau å holde seg i. Alt laget av naboene og kommunen. Enkelt og koselig sted.
Kolora 
Bebyggelsen her er ute er enkel, med gamle små hus med hager side om side med moderne leilighetskomplekser. Det er ingen trafikk hvis du følger veien langs sjøen.
Helt ytterst ligger flere garverier, noen er i bruk, ca. 100 år nyere enn de første, en liten havn med fiskebåter og ender, en kirke, en kilde og helt ytterst ligger stranda med noen få boliger. Hele veien møter vi en del hunder, og særlig Jack og Moka var litt redde.
Vi tar en pause her ute på en benk i havna nyter den fine utsikten til kirken, stranda og garveriene. Rett over oss ligger nye flotte leiligheter med fantastisk utsikt. Her kan vi sitte i sola i ly fra vinden og nyte livet.
kirken ved havna,

lokale hobbyfiskebåter,


stranda,

gjessene mates her ute,


utsikt mot Kolora og gamlehjemmet,


Kirken er gammel og bygget til minne om den Hellige Kiriaki og har gitt navn til området. Her dro man ut for å bade, hente vann, vaske klær og være med på feiringer i kirken. I dag er kilden ganske ustelt og full av blader og gammelt skitt, men rent, friskt vann renner ut hele tiden.
kilden i dag,

mine turvenner,
Herifra kan vi gå samme vei tilbake, men i dag velger vi å gå opp til hovedveien og den store flotte Evangelistra kirken, siden hundene er litt redde for de andre hundene vi møtte.
den flotte kirken bakenfra,
Vi går igjennom den levende ganske trafikkerte Halepa med sin teknologiske høyskole og gamle hus og moderne blokker side om side.
langs hovedveien,

Veien går rett fram, forbi Venizelos siit hus, nå nyoppusset museum, visekong Georgos sitt palass, den franske skolen ( i dag arkitekt avdelingen av universitet), Agia Magdalini kirken og mange flotte bygg fra rundt 1900 i nyklassisk stil. Vi møter sjøen igjen og utsikten mot Splantzia er flott. Vi tusler tilbake langs veien , ned til stranda i Koum Kapi og hjem.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983