Tur til Kissamos.

 Først: Jeg er like skjokkert over terroren i Paris som de fleste. Jeg har byttet profilbildet på facebook med et fransk flagg, og jeg støtter at Hania som de fleste andre byer i Europa har de franske fargene som opplysning av fyret denne helgen. Diskusjonen om vi skulle skifte farger til det syriske flagget, det libanesiske eller andre land i krig, deltar jeg ikke i. Dette er terror, da terroren traff Norge, stilte verdens seg på Norges side, og støttet de sørgende familiene. Vi støtter familiene og retten til frihet til å leve fritt i frie land. Vi må  kunne besøke byer som Paris utn frykt for å dø. Det betyr ikke at jeg ikke er imot krigingen i Syria og måten det skjer på. Men her blandes alle meninger og støtten drukner. Det ene utelukker ikke det andre mener nå jeg. Vi er bare mennesker, vi kan ikke ta inn over oss all død i krigsherjede land som Syria, alle bomber, alle selvmordsbombinger i Asia, alle druknede flyktninger hver dag i Middelhavet.
franske farger i havna vår,
Ny søndag, ny utflukt fra byen og hverdagen.
Vi dro av gårde til området rundt Kastelli by, hele området heter jo Kissamos. Jeg har skrevet om oldtidsbyen Polirrinia for nesten 2 år siden, se innlegg fra 15.01 2014. Les om historien hvis du er interessert. Sist gang vi var der, var Gro, Tommy, Ektor, og Jack med. Siden den gangen har Tommy dødd og vi har fått Dexter i huset, og Gro er i Norge.
Katerina med valpene og Daisy,
 I dag hadde vi valpene Dexter og Moka, Daisy og Katerina med oss. Det var første lange tur i naturen for valpene. Vi kjørte opp til landsbyen, bare 7 km fra sentrum av Kastelli, og gikk opp bakken til oldtidsbyen Polirrinia. Jorgos kjørte helt opp. Vi spiste og drakk kaffe og te ved den gamle kirken der oppe, før alle unntatt Jorgos beveget oss opp på toppen. Ektor måtte bæres ned igjen etter en stund, blir for slitsomt på tre ben, men han SKAL med!!! Tøff hund da.
Ektor arbeider seg oppover,

Jorgos ble ved kirken,
kirken med kirkegården,
Valpene sprang lykkelige rundt og fant pinner som de bar på. Jack og Daisy  var også lykkelige, de løp oppover stien som unghunder!!
de søte små,
Utsikten blir flottere og flottere jo lenger opp man kommer. Landsbyene under, Polirrini ravinen som slutter ved landsbyen, Kastellibukta, Kastelli og havna, landsbyene og toppene rundt.
oppe på muren med kirken der nede,

heia Dexteroppe på toppen!!

Her oppe går muren fra romersk og ellinistisk tid,dvs 2.århundre .Polirrinia var en veldig stor og mektig by på den tiden.
gamle oliventrær,

rester etter romersk tid,
nabotopper,
Polirrinia ravinen,

utsikt på vei opp,

Kastellibukten,

Kastelli og havna,


Det er så deilig ute i naturen på denne tiden av året, det begynner å bli grønt, temperaturen er behagelig og det er fullt liv med olivenplukking overalt.
de gikk side om side,

her ser du den lille toppen vi gikk til,
Radarparet Dexter og Moka gikk side om side og etterpå spiste de sammen og sovnet lykkelige i bilen.
spennende pinne,
ganske trøtte ja!!!Vi kjørte nedenom Falasserna og nøt utsikten til en tom vakker strand.
en søndag i november,
Vi fant ingen steder åpne, men folk overalt. nede i enden ved den lille havna ligger den liten taverna som hadde et skilt:" Åpen etter klokka 8.00. Jeg plukker oliven."
Her møtte vi også en gjeter på vei hjem med sauene og lammene sine. De gadd ikke flytte seg, så det tok litt tid å komme forbi med bilen.
sauer på vei hjem,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983