Søndagstur til Agia.

Det er mye å gjøre her på Kreta selv om det regner eller er dårlig vær. I dag tenkte vi at vi skulle kjøre på tur med Rune, Elisabeth og Shadow et sted vi både kunne gå på tur med hundene og gå på kafe. Det beste stedet etter min menig er Agia og den lille innsjøen der.
Agia med gjess,

grått i dag,

en del vann ,
Den er laget på 1920 tallet for å dekke byens behov for vann, og de hadde et lite elektrisitets verk her. Her samles vann fra fjellene og snøsmeltevann seg. Her er det et flott våtmarksområdet med gjess, ender og mange trekkfugler. Vinterhalvåret er en spesielt fin tid her, med mye fugleliv, farget løv , mye vann og grønt.
Det var første gang Elisabeth og Rune var der, og det var selvsagt synd at det var gråvær og småregnet. Allikevel gikk vi en runde rundt på den flotte turveien de har laget her. Det er satt også   opp plansjer over fugler og dyreliv i området. Hundene trivdes og kunne gå fritt, men Ektor tok seg en svømmetur og jaget gjess. Huff, han er en villbass du!!
Jorgos med Dexter,

Rune,Shadow, Elisabeth, Ektor og Jack.

Jack og Shadow løper,

flotte gamle platantrær,plansje med dyreliv i våtmarksområdet,
Jeg elsker dette stedet og jeg pleide alltid å sykle ut hit. Nå kan jeg ikke sykle dit lenger, men med bil går det greit å komme seg dit. Agia ligger jo på veien mot Omalos nesten helt i begynnelsen. Du kjører forbi de hvite lave bygningene til landbruksfengselet og kirken og følger skilter mot innsjøen.
godt for lille Dexter å sitte i varm jakke!
For en måned siden hadde de den årlige fugletittesøndagen  her som på alle våtmarksområdene i Hellas. Det er et årlig arrangement og mange familier tar turen hit ut med barna og kikkerter og lærer om fuglelivet her.
plansje med fuglelivet i innsjøen,

fra søndagen med fugletitting,
I dag var det grått, men det er jo like vakkert synes jeg!
Rune, Jorgos og Dexter.
Etterpå koste vi oss inne på glassverandaen på den flotte kafeen Enasma som er åpen hele året. I vinterhalvåret åpner de klokka 16.00 på hverdager og 10.00 i helgen. De store hundene sov i bilene, mens lille Dexter, sliten etter turen, sov på en stol inne i jakken til Jorgos.
deilig å sove i jakke,
ved kafeen,

fra glassverandaen på kafeen,

fin kafe,

kos på kafe,

uteområdet,
På vei hjem kjørte Jorgos og jeg ut til Platanias og langs kysten innover. Her ser du Platanias og Agia Marina 1.november.
Platanias i dag,


Agia Marina.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983