Nyheter

Her er noen av de siste nyhetene fra Kreta. Gode nyheter og noen av de nyhetene som er viktige. I går var det generalstreik i landet. Det meste sto, men bare for en dag denne gangen. Her i byen var fremmøte på demonstrasjonstoget bra. Hva er parolene? Vi orker ikke flere innstramninger i lønninger og pensjoner, nei til salg av flyplassen osv. Arbeidsledigheten øker stadig.
Fra gårsdagens tog,
I den samme tonen er neste nyhet. Capital controllen i de greske bankene vil vare enda en god stund sier bankdirektøren i Hania Bank. Det tar lang tid å få bankene på rett kjøl,og grensen på 420 euro i uka i uttakgjelder enda for greske kontoer. Litt slitsomt og irriterende i hverdagen, men det er utrolig hva man vender seg til.
banksjefen ber om tålmodighet,

Gladnyheter:
Universitet på Kreta er på listen over de beste universitetene i verden, og det gleder de seg over fordi økonomien er så dårlig at det er mangel  på det meste. Særlig innenfor forskning ligger denne læreinstitusjonen langt fremme.
Avdelingen i Hania Politeknisk Institutt, har laget et helt nytt produkt fra Kreta. Dette er kapsler med urter fra Kreta som skal hjelpe kroppen å få tilbake motstandskraften igjen. Den selges på landets apotek siden mandag!!!!
den nye naturmedisinen  IAMA  i salg
På sykehuset i Hania ble det utført en vellykket kikkhullsoperasjon for første gang i verden.Det gjaldt en tarmoperasjon og en kirurg fra USA deltok. Operasjonen ble overført live på en storskjerm i sykehusets konferansesal og ble sett av mange kirurger og andre interesserte.
Hania sykehus,
En dyrlege her i byen har utført en vanskelig kjeveoperasjon på en liten hund som hadde vært utsatt for en ulykke. Hunden var en løshund, og opersajonen ble betalt av en dyrvernsorganisasjon. Operasjonen var vellykket, og den lille hunden Sotiris er nå på bedringens vei. Man leter etter noen til å ta ham.
lille Sotiris etter operasjonen,
Platanias kommune setter ut spesielle beholdere til plastikkkorker fra brus og vannflasker, til innsamling til hjelpemidler for bevegelseshemmede i kommunen.Flott tiltak av dem!!
her legger du plastkorker,
2. videregående skole i Hania, har besøk av elever fra Tyrkia og Portugal i forbindelse med utvekslingsprogrammet Erasimus. De har vært på den lokale statlige radiostasjonen ERA Hanion og hatt eget program,og i går hadde et arrangement til støtte for flyktningene fra Syria.
elever i aksjon for flyktningene,
Jeg vil også nevne at det pågår innsamlinger til flyktningene i Hellas , flere steder i byen om dagen.
Et nytt system for solceller blir forsket i på Middelhavs Jordbruks Institutt Maix her i byen. De har laget et nytt system med dobbelt glass som skal brukes som tak.Vi ønsker dem lykke til med dette!!!
nytt solcelletak under produksjon,
Og sist men ikke minst: Påmeldingene til Santa Run 2015 har begynt!!!!!! Gå inn på Santa Run Chania http://www.santarunchania.com/ og meld deg på!! Iår gården av stabelen den 27. desember. Les mer om dette veldighetsløpet i bloggen fra 19.desember 2014 og 1. januar 2015.
for femte gang i år!!!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronahverdag.

Nytt fra Kreta

Ukesrapport

En bytur i juni

Planer for sommeren 2021

Helg i Maleme

Flere ferjeturer i Hellas.

Feiringen av Kampen om Kreta

Åpning av turismen 2021

Øyhopping april og mai 1983