Translate

Translate

Translate

søndag 4. oktober 2015

Oktobersøndag på Apokoronas

Kirken i Armeni,
Søndagkveld og jeg sitter i gården og skriver til deg. Du vet hver gang jeg er på en tur, så får du rapport. Fetter Bjørn og Lisbeth hadde invitert på kaffe i Kefalas, så vi fikk låne bilen vår, Gro og jeg og kjørte avgårde. Rune og Elisabeth var der da vi kom, Vafler, eplekake, te og kaffe, hyggelig selskap, vakkert varmt vær og flott utsikt, kan det bedre bli?
Flott utsikt mot Rethimno,
Vi bare koste oss. Lisbeth hadde villet ha is til kaken og mandler i den, men is hadde de ikke lenger i landsbyen, og mandlene var salte!! Sånn kan det gå, ikke lett når man ikke kan lese gresk, og is-sesongen er over. I byene og på store supermarkeder selger de is også om vinteren heldigvis. Men eplekaken var like god og vi nøt den.
all ære til vaffel og kakebakeren,
Du kan lese om å se bilder fra Kefalas i flere innlegg:19.10. 14.,03.01.15.og 24.05.15. Kos deg med masse bilder.
blomstrende oleander,
I dag blir det mer bilder fra resten av turen: Ombrosjalos( Octopus Bay) og Armeni.
Vi kjørte ned til denne lille sjarmerende bukten med klart turkist vann så søstrene Øymyr kunne bade. Det var bølger så vi holdt oss nære land. Og de andre sto klare til å hoppe i havet hvis vi skulle trenge det.
Rune har fotografert badende og publikumet,

bra å holde seg innenfor de "sinte bølgene"
Særlig Shadow, som har vannskrekk!! Deilig forfriskende var det og vi hadde ikke vært på dette stedetfør som de lokale bruker om sommeren siden de bor så langt fra strendene. Her er også noen enkle tavernaer.
her er det bademuligheter og vakkert.

Bjørn studerer bølgene,

Shadow liker ikke vann,


Bjørn har foreviget damene på fjellet,

sjarmerende taverna,

turkis vann og vakkert fjell,

Vi sa farvel til hverandre og Gro og jeg fulgte etter Rune og Lisbeth nedover ett stykke. Bilder fra kjøreturen:
Rune leder oss nedover,

Almirida skimtes i det fjerne,

Kera,
Nede ved hovedveien etter Kalives, kjørte vi til Armeni, en flott frodig landsby med flere søndagsåpne tavernaer. Yndet utfluktssted sommer som vinter for byens innbyggere. Den heter Armeni fordi det var armenere som bosatte seg her som bygget opp landsbyen.
Mange besøkende på en søndag,

Det var barndåp på Drosostalia, med balonger og masse gjester. Dåpsbarnet kjedet seg og var ute å gikk med gudfaren som gladelig stilte opp til fotografering. Han var kjempestolt!!!
dåpsbarn med gudfar, hun er malt av en klovn,
fullt av folk,
flere gjester fra barndåpen ved tavernaen,

På Platanos var det stille i denne ettermiddagsstunden og vi koste oss ved kilden og den lille elven som renner her under platantrærne. Så grønt og frodig selv i oktober. Vi har besøkt dette stedet i alle år, og vært i bryllup her.Vi selskap av Jorgos ved nabobordet, som stadig skulle prate, knallsøt gutt.
inngangen til Platanos,
Jorgos og Alekos,

kilden,

høstsalat,

liten elv,

fin barnestol til de minste,
gamle stoler kan gjenbrukes.
God hjemmelaget mat i stille fine omgivelser før vi kjørte hjem til Splantzia igjen. Sola har godt ned og en ny uke ligger og venter. Takk for en fin dag til Bjørn,Lisbeth, Rune, Elisabeth, Shadow og Gro!!