Translate

Translate

Translate

onsdag 23. september 2015

September nytt.

Koselig hjørne ved knivgata,
Den nye regjeringen avla ed i dag med prester og biskoper som alltid i Hellas. Men denne gangen var det flertallet som avla ed uten bibelen, ett lite fremskritt. Hva venter vi av dem, hva håper vi på? Det umulige? Eller ingenting. Fire fra Kreta i regjeringen, en fra Hania Stathakis fra den forrige regjeringen, Polakis tidligere ordfører i Sfakia.
ny regjering,
Det har regnet nå og da siden i går. Det kommer noen skikkelige regnskurer, og så stopper det igjen. Vi har satt inn glassdørene og stengt "vinterstuen", eller klasserommet mitt igjen, det har vært åpent hele sommer. Typisk for Kreta å komme masse regn på veldig kort tid. I den forbindelse ble Samaria ravinen stengt på mandag og åpner kanskje på fredag igjen på grunn av frykt for flom i elva og ødelagt sti.
ingen gjennomgang før fredag,
På Loutro regnet det også enormt ser jeg. Høsten er visst kommet. Jeg gikk tur med hundene i går kveld da det startet å styrtregne, Ektor ble gjennomvåt på to minutter, han så ut som "en druknet katt", he,he!!!
Det ble stille i Splatzia i går kveld, etter regnet.
etter regnet her i Splantzia,

stoler reddet fra regndråpene,

ingen ute på Klidi,

endelig kunne de stenge tidlig på kafenio,
I morgen kveld skal det være innsamling av klær og mat til flyktninger her på torget. De starter klokka 18.00 og holder på med musikk utover kvelden. Har du noe å gi så kom!!!
Det er også et triathlon til inntekt for Horizontes en lokal organisasjon som hjelper barn med kreft og andre sykdommer. Det skal være ute i Agious Apostolous søndag 4.oktober fra klokka 9.00. Det er åpent for alle å delta. På melding innen 28. sept. De har også arrangement for barn, bare kortere distanser. De ønsker også at folk med bevegelseshemninger deltar med en gruppe. Kom å hei på dem hvis du er i området!! Det blir selvfølgelig musikk også.
søndag 4. oktober,


Hania by har fått en ny taxi for bevegelsehemmede, såkalt hvit taxi. Denne tjenesten er for alle med rullestoler som trenger transport.
flott ny taxi, såkalt Lefko (hvit) taxi,Kommunen har skaffet sykler som man kan leie, som de har i Oslo. De er parkert rundt i byen, du registeret deg ved automaten, og får et kort du kan bruke hver gang du trenger sykkel. Blir spennende å se om det blir benyttet. Dette gjelder også turister, og de første tre timene er gratis. Bak Agora finner du sykler og automat og tre andre steder rundt i byen.
de nye utleie syklene til kommunen,

Men det er ingen sykkelstier, og byens sykkelens venner Podilatres, arrangerte demonstrasjon i hovedgatene mandag kveld som en liten påminnelse. Vi håper at det hjelper, byen trenger sykkelstier.
som alltid flott fremmøte til sykkeldemonstrasjoner,

symbolsk demonstrasjon,

Tilslutt, en godnyhet for historieinteresserte: De har funnet enda ett Minoisk palass denne gangen i Sissis som ligger mellom Hersonissos og Agios Nikolaos her på Kreta!! Superspennende synes jeg da. Det er den Belgiske skolen i Aten som gjør utgravningene her.
funn fra stedet,
ny minoisk utgravning

Akk, nå regner det litt igjen, håper det stopper, skal jo på byvandring vet du!! Vi snakkes.