Translate

Translate

Translate

søndag 16. august 2015

Søndagstur til Triopetra.

Tre klipper står ute i havet,
På onsdag fikk jeg en oppringning fra mine gamle venner Alan og Anne Marie. Er du hjemme på lørdag, spør Alan. De kjøpte billetter og kom i går!! Sånn kan det også gjøres. Vi kjenner hverandre siden sent 70 tall, da vi bodde i Risør. Jeg var dagmamma for deres eldste sønn, tida går og han nærmer seg 40. Vi møtes i Lillesand hvor de bor, i Risør, i Oslo eller her i Hania. Gode venner tar man godt vare på. Vi hentet dem på flyplassen sent i går kveld. På tross av at byen er overfyllt, fant de rom og i dag morges dro vi på tur.
Anne Marie og Alan på Kreta,
Jorgos og Alan snakker biler, motorsykler osv. hele tiden, de koser seg. Vi damene snakker mens om våre fantastiske barnebarn som ble så gode venner i Oslo i sommer sammen med oss. Vi fikk de første omtrent samtidig, i fjor var det bryllup i Oslo omtrent samtidig, og nå fikk vi altså hvert vårt barnebarn med to ukers mellomrom!! Vi nyter det, og synes vi er heldige som kan nyte dette sammen. Hun har tre sønner og jeg tre døtre.
Først stoppet vi i Georgoupolis og drakk kaffe/te. 
sjåføren i Georgoupoils

Jorgos kjørte oss til en flott strand sør for Rethimno som heter Triopetra, etter tre klipper (stener),Triotetra betyr tre stener. Vi fant lille Triopetra først, der badet vi og koste oss i en liten havn de har der. Supert for folk og dyr. Hundene var selvsagt med vet du!! De elsket dagens tur.
litt lek etter badet,

deilig stille strand,

malt trestamme,

som skulpturer såt klippene der,

Vi spiste på en kjempebra taverna nede ved hovedstranda, den hadde virkelig god mat, og superstore porsjoner. Utrolig gode smaker og bra priser.
mye folk og nydelig mat,

Det var stappfullt av greske familier på tur. Eieren mente at hunder selvsagt er velkomne, og at menneskene lager mer problemer og bråk enn hunder. Dessuten var de kjempetrøtte etter all svømmingen, og satt pent bundet ved bordet. Det kom flere barn bort og skulle prate med dem med søte foreldre.
Ionas snakker med Ektor,
Vi tok turen bort til den store stranda og så de tre klippene i sjøen der.( Fra den andre ser man bare to av dem.)
Store Triopetra,
For Jorgos og meg, så var ikke dette øyas fineste strand, men vi nøt turen og dagen og kommer gjerne igjen med hundene en varm vinterdag. Men som Falasserna er det ikke!!!!!
Jack og Anne Marie sover litt i bilen,

mens Ektor lufter hodet,

kapeller overalt,

ved Akoumia,
På vei hjem stoppet vi og badet litt etter Rethimno ved Petre broen. Vi fikk oss nok ett bad, kafebesøk  ved solnedgang.
sola går ned,

høstens strandblomster er her!!

vakkert med Drapanos i bakgrunnen,

Utrolig deilig å få seg en dusj, vaske salte ut av håret og sitte her i gården med trøtte sovende hunder under bordet.