Translate

Translate

Translate

fredag 21. august 2015

Dagens situasjon.

Europa i krise om flyktningene som ankommer,
Fredag 21. august og vi står overfor nyvalg. Det snakkes om 20. september foreløpig. Statsminister Tsipras har gått av og bedt om nyvalg. Innenfor partiet er det en ny gren under Lafazanis, de tenker på å starte nytt parti.
Lafazanis,
De er uenige i den kontraversielle avgjørelsen om å godta en ny krisepakke etter at folket hadde stemt nei.
Dijseelbloem sier at pengene kommer inn uansett nyvalg,

Eurogroup vurderer kutt i gjelden,
Jeg skal ikke komme med egne meninger eller gå dypere inn i dette her. Men en informasjon om situasjonen er nødvendig slik jeg ser det. Bra eller dårlig? Aner ikke. Selv kan jeg ikke stemme her i landet siden du må være gresk statsborger for å stemme, og mitt fedreland ikke tillater to statsborgerskap. Jeg får som kjent pensjon fra Norge så å gi opp det norske er ikke aktuelt. Snakk om å falle mellom to stoler!! Vi er noen få land i Europa som har egne regler: Norge, Island, Lichtenstein og Sveits, for oss gjelder egne regler.
Tsipras gir avskjedtale på tv,
Greske banker er fremdeles under Captial Control, dette betyr at en greker ikke kan ta ut mer enn 420 euro i uka, uansett hvor mye penger en har i banken.
for å unngå dette er det Capital Control,
De fleste steder trenger du cash for å betale, så problemet er stort for mange. Bedrifter og fortak har problemer med kjøp og salg også.
Som vanlig overlever vi, og har vendt oss til dette. Som turist vil du fremdeles møte på problemer med minibanker på turist steder pga dette, bankene har ikke ubegrenset beholdning, men du får tatt ut penger. Du får kanskje ikke ut så mye som du ønsker. Ikke la dette stoppe deg i å komme hit og nyte av landets goder og folks gjestfrihet.Det har vært en økning i ankomster til Daskalogianni flyplassen i Hania i 2015, særlig mange nordmenn, svensker og dansker!! Keep coming.
nye tall denne uka viser positiv økning i ankomster,
Som nordmann er jeg ganske sjokkert  over flyktningediskusjonen i Norge om dagen.
kvalmende argumenter mot flyktninger i Norge,
Er det mulig å ikke se lenger? Her flyter Middelhavsområdet over med desperate flyktninger fra krigsherjede land i Midt- Østen og Afrika, mens Skandinaviske land vil sende hjem tusenvis, og ta i mot et begrenset antall. Har man ikke råd til noen flyktninger? Skam og kvalme.... I disse dager burde Europa så samlet om å redde disse menneskene. Men hva drømmer jeg om? Ingen vil ta i mot denne strømmen, og de ender opp i disse fattige , på randen av sammenbrudd land i Sør- Europa.
bilde fra Kos, en far med sin datter rømte fra Syria,
Dagens nyheter er at 2500 syriske flyktninger ble sendt fra Kos med en båt fra Hania til Pireus. På øya har situasjonen vært kritisk lenge, tusenvis av flyktninger ankommer og har ingensted å bo eller mat å spise. På Lesvos og Mitilini er situasjonen også kritisk.
2500 seilte i går fra Pireus,
Derfra reiser de til Tessaloniki og videre til grensene i Nord-Hellas. Ryktene sier at grensene stenges snart og alle vil videre oppover i Europa. På grensene er situasjonen helt tragisk og desperat, og greske frivillige organsisasjoner samler inn og deler ut , mat,vann og medisiner til flyktnngene som venter på togstasjonr og ved grensene.
en dråpe i havet, hjelp til flyktningene ved grensene,
Ved den  makodonske grensen ble det i går brukt makt og tåregass mot mengden av flyktinger som prøvde å ta seg ulovelig over grensen.
opptøyer ved den makedonske grensen i går.
Jeg føler avmakt og sorg. Jeg er generelt lei av politikere enten de er norske, medlemmer av Eurogroup eller korrupte greske.
Vi snakkes, lover å ha hyggeligere tema neste gang, men vi kan ikke lukke øynene......
Ps. nyhetene og bildene er fra lokalavisa Haniotika Nea som jeg stoler på.