Translate

Translate

Translate

onsdag 19. august 2015

Byvandring med venner.

For en hyggelig byvandring i dag!! Vi svettet en del, det må sies, men du verden for noen hyggelige mennesker!! Mine gode gamle venner, Gerd, Anne Marie og Alan ble med, og det sattes pris på. Tusen takk skal dere ha for muntert og interessant følge. Dessuten kom gamle kjenninger Karine og Arnt.
Karine, Gerd, Arnt,Karina, Karin,Kai Roger,Anne Marie, Alan, Nina,Knut og Margrete
Fire dansker i dag, Alan og Anne Marie, og Karin og Karine som ikke ble med på tavernaen da Karinas barn ble passet og ventet på henne. Som du skjønner hadde vi to Kariner i kveld!!
Gerd ga opp halvveis og ventet på oss med sine barn Anne Kristine og Hans Kristian på tavernaen.
Fire dansker i trappen i Knivgata,

Karin og Karina,
Som du forstår kjører jeg ett fleksibelt opplegg. Noen er med og går, men spiser ikke, andre går halve turen, og noen spiser bare.
Vi hadde Nina og Knut som har hus i Plaka, Margrete og Kai Roger som ferierer for 18. gang (tror jeg det var) i Nea Hora, Karine og Arnt som bor på hotell i Platanias og danske Karina som bor her og hadde med sin ferierende venninne Karin.
på vei ned trappene fra Kastelli,

ved det store Arsenalet,

gruppen i båthavna,
Vi dvelte litt ved den minoiske kulturen, det er jo spennende dette ( synes nå jeg da), hvem var de, hvor kom de fra og hvor ble de av? Ingen vet svarene foreløpig i allefall. Kanskje noen finner noen ledetråder snart?
Du vet vi går opp på Kastelli , som ligger over havna og ser på minoiske utgravninger.
Etterpå var vi borte i Koum Kapi en tur, Splantzia og Topanas. Vi besøkte begge vollgravene og det som jødiske kvarteret som vanlig.
over havna,

i Spalntzia,

vi går i stille strøk,

Theotokopoulo,

kveldstemning i havna,
Tavernabesøket var artig, og nye venner fant hverandre ved bordet, som vanlig.
Hva kan jeg si? Føler meg priviligert som har fått denne muligheten til å spre kunnskap om Hania og dens historie til nye skandinavere hver uke. Takk skal dere ha for at dere støtter tiltaket!
Et problem er varmen og tidlig solnedgang. Altså, det er varmt klokka 18.00 enda, men det blir mørkt før 21, så turen blir flyttet til 18.00 fra september. Neste onsdag går vi klokka 18.30, deretter 18.00, og enda tidligere i oktober. Ok??
God natt, og ha det bra.