Translate

Translate

Translate

onsdag 6. mai 2015

Lokale gladnyheter.

Det er varmt, veldig varmt om dagen. Vi fikk en varmebølge denne uken, og det kjennes godt.
Doven stemning på plassen i Splantzia,
Ingen vind, ingen skyer men sol.sol.sol. Mitt lille barnebarn ble solbrent på to timer på armene.
Vi går en tur på morgen med hundene og så hjelper han med å slukke brannen i gården min, så blir blomstene vannet!! I dag kjørte papous oss til brannstasjonen, og det var stas.
Varmt og vindstille i Koum Kapi,
I går var det Irini helgendagen og den lille kirken ved siden av tavernaen vi spiser på med byvandringen er til den hellige Irini, og har disse små flaggene i gatene rundt.
kikens flagg i gatene rundt,

liten kirke,

åpen i anledning dagen,Mange som heter Irini så det var mye feiring. Hos oss var det grilling og familiesamling hos Katina. Hennes svigerdatter, som bor i Tyskland med Katinas sønn fra oktober til april, og resten av tiden her, heter Irini. De har to døtre her, dem ene med to barn, og en sønn og en datter og to barnebarn i Tyskland.
måne i hjulet,
Søndag var det fullmåne og for 8.gang sykkelrebusløpet, Fengari sthn Roda Φεγγάρι στην Ρόδα.Måne i hjulet. Jeg skrev om det ifjor også, flott arrangement for alle aldre med moro og latter til langt på natt, les om det 15.5. 2014. I år hadde de 620 påmeldte, og her i gamlebyen merket vi det godt. Gamlebyen er supert for alle slags løp, som Santa Run og sykkelløp. Denne sykkelforeningen er en fantastisk gjeng med entusiaster. Hvert år blir det flere og flere med i dette morsomme sykkelløpet. Kos deg med bilder fra avisen og facebookgruppen deres. Selv var jeg opptatt med familiebesøk den kvelden.


ved starten,
På søndag arrangerer 30 sykkelklubber over hele Hellas en sykkeldemonstrasjon og Hania er selvsagt med!! Den samme foreningen som altså heter Podilatris, fra podilato og latris sykkel og elsker. Har du sykkel, eller leid en , så still opp utenfor Agora klokka 17.00. Parolen i år er : Få sykkelstier i hvert nabolag og sykler på skolen.
søndagens sykkeldemontrasjon,
Dessuten er det Samaria Run på søndag. Påmelding til fjellklubben EOS,hver kveld fra 21-23 fram til fredag.2821044647. Start klokka 8.30 ved Mahi før Ksilskala hvor ravinen begynner. Løpet er 17,6 km langt. Dette årlige arrangementet er en av byens fineste idrettsarrangementer i fantastiske omgivelser oppe på Omalos og på stier rundt ravinen. Her ser du klubbens eldste medlem Stelios på 84,fra 2012!!

Stelios i kjent stil!!!!
Hvordan det går med den greske økonomien? Ikke spør, jeg blir kvalm bare ved tanken.
Forresten gidder jeg ikke forholde meg til eller svare på noen spørsmål eller diskusjoner på facebook angående Hellas, Kreta og grekerne. Er det spørsmål om havregryn, ja da svarer jeg gladelig for det kan vel ingen lage kvalm av, ellers for dere lese her hva jeg tror, mener og VET.
Ha det bra...
logoen til Hanias fjellklubb.