Lokale nyheter om hjelpearbeid.

Her ser du en ung mann som hjelper en annen med et par sko, 
Søndag 8.mars i dag, den internationale kvinnedagen. Den ble feiret med åpningen av en utstilling med kvinnelige kunstnere i går kveld. Jeg har tenkt meg innom den i løpet av dagen. Ellers er det en del arrangementer i den forbindelse. Kvinnenes kamp er jo ikke over, men kvinnedagen brukes mye til oppmuntring til kvinner om å komme seg ut av huset og skapet noe selv.
Det skal være et bakearrangement på kafeen på Kipos fra klokka 18 i dag og visning av en kvinnefilm på byens kutursenter i kveld.Alle alle arrangmentene har gratis inngang.
I landsbyen Fres, er det tedrikking med diskusjon klokka 18 hvor alle har med noe til teen og boksemelk til kommunens matutdeling. Både Apokoronas, Hania og Iraklio har disse butikkene som blir drevet av frivillige , med innsamlet mat og man registrer seg for å bli med i opplegget. I bydelen Halepa har vi også en lokal matvarebutikk som fungerer på samme måten, med støtte til folk i bydelen som trenger det. Den heter To Kitharo.
Husk at det er matutdelinger overalt her i landet om dagen,og som før nevnt i bloggen kan dere selv hjelpe til hvis dere er i landet. Her i Hania kan man legge matvarer som holder,tørre og boksemat i de store kassene til dette formålet som står ved inngangen i mange av de største supermarkedene.
Vi har som jeg ofte nevner har vi en lokal avdeling av Verdens Leger her i byen. De er utrolig aktive og her er noen av de siste nyhetene deres.
fylkesmannen og frivillige på Jatroi tou Kosmou sitt legekontor i Hania,
De har fått to store kasser medisiner til byens gratislegekontor for trengende,fra fylketsmannen. Midlene kommer fra inntektene fra konserter i høst.
Denne uken har de vært rundt på videregående og fortalt om viktigheten av solidaritet og frivillighetearbeid. De har gratis tannlege og lege undersøkelser for barn i disse dager i Hania med et rullende legekontor.
opplysningsarbeid på skolene,

det rullende kontoret utenfor kommunehuset,
Husk at dette er en av de frivillige organisasjonene som bare støtter seg til sponsorer og privates økonomiske støtte. Du kan også støtte dem hvis du ønsker det. Her er linken til deres hjemmeside hvor du får opplysninger på engelsk om dem og måten å støtte dem på. http://mdmgreece.gr/en/make-donation/. Du kan også levere inn penger og medisin på deres kontor i Boniali 11 i sentrum av byen eller på mail:chania@mdmgreece.gr

denne uken oppfordrer de til å gi blod til en kreftpasient i Patras,
Vi har også en gruppe som heter SINANTHROPOS det betyr, Medmennesket , de er helt lokale og står bak Santa Run og mange løp og de opplyser folk om hvor viktig det er å gi blod,og på mandag denne uken hadde de opplysning om hvor viktig det er å gi benmarg til transplantasjoner. De støtter et hjem for ungdom som trenger støtte her i byen også. Generelt støtter de folk etterhvert som de ser at dette er noe som er verdt å støtte.Jeg skal komme tilbake til dem!!
deler av gruppen under aksjonen for donasjon av benmarg.
Vi har også en flott nordmann med hus i nærheten av Rethimno som har samlet inn utstyr til sykehuset der.Finn Stokke er mannen med det store hjertet og organisasjonsevner. Sykehuset har mangel på det meste, og han samlet inn penger nok til 2 tonn med utstyr, 750 sengesett i sateng som ligger fint nystrøket i kartongene + noen esker med div. med engangsutstyr og 6 kartonger med med engangsutstyr, bl.a 300 engangs-sprøyter, 100 engangshansker + kompresser og venfloner og to nye hjertestartere.
en hjertestarter som dem Finn har kjøpt inn,
pakkene klare til avreise med støtte til sykehuset i Rethimno,
Finn er pensjonist nå, men har vært ansatt på Stavanger Universitetssykehus i 35 år, og har fortsatt godt nettverk der. Det åpner noen dører  når han samler inn utstyr til sykehuset i Rethimno. Og dette står det respekt av!!!!!!Utstyret ankommer sykehuset snart,og dette er en uvurdelig hjelp for byen.
Jeg kommer også tilbake med mer om hjelpearbeid som Røde Kors og hvordan dere kan støtte med bla. klær når dere er her.Les mer om innlevering av medisiner i innlegget fra 28.2 15.Dagens bilder er fra avisen og Finn Stokke.Fortsatt god søndag!!!

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter