Translate

Translate

Translate

lørdag 3. januar 2015

Tur til Kefalas og værrapport.

Hei, du! Skal jammen si at 2015 kom med et brak her hos oss!Ekstreme vannmengder fra nyttårsaften, stengte veier,jord og steinskred, oversvømte hus, kjellere og hoteller, lyn torden og stormvind!! Da sola tittet fram i dag,og vinden løyet, dukket de Hvite fjellene opp helt kledd i hvitt.
For et syn!!! Like flott hvert år.
splantzia med fjellene,

selv på de lavere åsene ligger snøen,
Det ligger nesten to meter snø der oppe i fjellene. Omalos ble snødd inne som vanlig er ,og oppe på Kallergi som er fjellklubbens hytte, feirer de både jul og nyttår hvert år.I år snødde de nesten inne på hytta!!
Kallergi på Omalos 1,nyttårdag,

utsikten over til Gingilos,

mye snø,

og nedsnødde biler,

I går var vi en tur til Kefalas hvor Bjørn og Lisbeth har kjøpt feriehus. Du kan lese mer om dem og huset i innlegget fra 19.10.Det regnet hele dagen, men ikke så voldsomt.
grønt og grått i Kefalas,

sjøutsikten er borte i regnet,
Måtte jo bare fotografere stranda i Almirida, den er delt i to, der sjøen kom inn,og delte hele Almirida i to på torsdag med all den vinden.
fint sted å fiske i regnet,Almirida i går,

stranda etter uværet,
Vi koste oss inne med formiddags kaffekos også dro vi til Vamos og spiste på yndlingstavernaen vår. Tin Sterna tou Blomosifis.
kaffekos hos Bjørn og Lisbeth,

koselig kjøkken med julelys,

på tavernaen,

mye folk og god stemning,

hunder som overvinterer inne på tavernaen,

det beste stedet for en herreløs hund foran ovnen!!
Den ligger nederst i Vamos,langs veien, nydelig hjemmelaget mat,mmm.
Da vi kjørte hjem over fjellet ved Malaxa,var det fullt av sauer med lammene sine midt i veien. Det er så vått og rått.så mødrene med lam lå i veien.
hva sa du, flytte oss vi? Neitakk!

Det har regnet inn hos nesten alle, vannet kommer inn under vinduer,gjennom veggen, taket osv. Så ekstreme mengder vann som falt over såpass mange dager og så sterk vind i tillegg førte til dette. Har du hus i Hania, få noen til å kikke på det, det kan være kommet inn vann.
mye vann på hotellene i Platanias,

opprydding i havna,

brunt vann i vollgraven,

vanlig vintergrønn vollgrav,
Dagen i dag med sol og varme har hjulpet. I går hadde vi 6 grader og nå er det 10. Det sies at det blir snø igjen, vi får se,hele Nord-Hellas og fastlandet er nedsnødd. skal holde deg oppdatert da vet du!! Vinteren kom bardust i år, men den kom!!
Jeg rakk en svømmetur i dag, men jeg må innrømme at det var litt kaldere enn siste gang,på søndag.
De siste nyhetene om fergeulykken er jo at de leter etter døde inne i fergen som er slept til Italia. Triste greier.