Translate

Translate

Translate

torsdag 8. januar 2015

På tur opp i snøen.

Etter tre-fire dager med mye snøfall,syntes jeg måtte opp i høyden å se snøen med egne øyne. Sjåfør Jorgos tok i mot utfordringen,og vi kjørte avgårde.
Vi var usikre på hvor langt ned det fremdeles lå snø. Vi visste jo at snøen hadde ligget på 150m.o.h.. Vi fant rester av snø overalt fra 200 meter .Etterhvert som veien kryper oppover ,ble det mer og mer snø.Det er jo så vakkert, så utrolig flott og stille. Det var en fin dag,uten vind eller regn. Vi så til og med sola!!
Ved Petra Seli,
Her kan du følge turen vår oppover veien mot Sougia. Vi kjørte opp til Petra Seli,og tok veien opp mot Omalos, men den var stengt. Sola dukket opp, men det var -3 der oppe ved vindmøllene.Flott utsikt mot det Libiske hav og Selinou. Ta Lefka Ori lå gjemt i skyer. Det kommer til å ta lang tid før denne snøen smelter der oppe.
Husk at det er normalt at det snør her oppe, veien har gule striper ,og brøytebilene står klare oppe i høyden hele vinteren. Jorgos sier at det alltid snødde fra desember i hans barndom, og jeg husker som før sagt å ha opplevd snø nede i Sitia i 1983 og 88, de hadde snø igjen nå. Og i 1991 lå snøen i tre meter oppe på Omalos. Men de siste to-tre årene har det vært mindre snø.
Her i Splantzia på 3 meter over havet, ligger temperaturen på 8 grader nå. Kos deg med bildene som jeg akkurat har tatt.

ikke så mye snø,

ut å mate sauene,

landsby oppe i skråningen,

Sembronas,

nedsnødd bil,

vi nærmer oss Petra Seli,

utsikt mot Hania,

mot Omalos,

veien stengt,sjåføren sitter igjen i bilen,

han synes -3 er for kaldt,


sauene leter etter mat,


nedsnødde oliventrær.

brøytebilen står klar til ny runde med snø,

på vei nedover,

geitekilling og mamma leter etter mat,

en skjev snømann i Prasses,

sjåføren ute i kulda.