Translate

Translate

Translate

onsdag 19. november 2014

Fine novemberdager,en stemnings rapport.

November er måneden med mye regn og fuktighet på øya her. Det blir grønt ettersom det regner mer og mer. Sitronene og appelsinene begynner å bli med modne,og rakibrenning og  kastanjesanking ute i distriktet.
Jeg har EN sitron på treet mitt!!!!!
Folk drar til landsbyene i helgene og nyter høstens grøde og hverandre. I de siste dagene har vi hatt ett fantastisk vær. Vindstille, skyfritt og varmt hele dagene.
Fantastiske novemberdager ,

noen bader fra stranda,
Jeg bader hver dag, og nyter det til fulle. Hvis du sitter i sola er det skikkelig bra. Sjøen holder fin temperatur og vi som elsker å bade om vinteren, nyter disse dagene ekstra mye. Det blir riktignok veldig fuktig om kveldene når dagtemperaturen er så høy, men sånn er det bare.
Her i nabolaget er vi utenfor i hagene våre, klipper ned, prater og nyter sola. Katina ved siden av kjemper med bogenvillaen som vokser over alle grenser og hager.
Katinas vakre bogenvilla,

vi nyter denne flott planten vi da!!
Hun fikk hjelp av naboen til å trimme den litt i dag.Når det regner og er kaldt er hun sjelden utenfor døra. Hun har hatt en grønnstær laseroperasjon, og ser fremdeles ikke bra nok. Er litt utålmodig, skal ta det andre øyet snart og håper på klarere syn. Hun synes dagene er lange når det regner og nyter litt hagearbeid.
Katina har en julestjerne i hagen som blomstrer hele vinteren,
Vi har jo Tonia med sine laseroperasjoner om dagen, som ser dårlig og må ha tålmodighet hun også. Michelle leter etter jobb, men med så stor arbeidsledighet er det vanskelig å finne noe. Hun har vært til noen butikkjobb interjuver, men ikke hørt noe mer. Jeg har altså to døtre hjemme hele dagene, men det går bra, vi har funnet en rytme,og Tonia er veldig glad for å ha søster her nå.
I huset bortenfor har datteren på 28 vært gjennom en hjerteoperasjon,hun kom hjem i går. Heldigvis gikk det bra, og hun blir istand til arbeide igjen til sesongen begynner.Vi får ikke klage. Tonia har "bare " øyesykdom,blir bra og har livet foran seg.


våre engelske naboer har et sitrontre på verandaen,

stille dager i nabolaget vårt bak 

stille på torget,

hibiskusene blomstrer hele året,

palmen ved kirken er full av fiken om dagen,
Jeg er ute å går mye om dagene, kan ikke sykle med den skulderen, får ikke armen helt fra til sykkelstyret,og det gjør uansett kjempevondt.Så jeg traver rundt i det fine været, en nytelse. Hundene koser seg ekstra mye også da vet du. Når det regner og blåser blir turene betydelig kortere. Vi håper det varer , det gjør noe med humøret.
mange ute å går i finværet,

vi koser oss ved fyret,

ett bad er tingen!


Det var en kveldsdemonstrasjon her på mandag. Du vet vi hadde jo feiringen av Politekniske skole , les bloggen fra 17.november ifjor. Hvert år holdes det demonstrasjoner og skolene og politiske partier feirer denne dagen. Disse unge heltene som ofret livet sitt ble minnet hvert år. I fjor var det jubileeum. Det blir dessverre alltid bråk og uroligheter, det ble litt her i byen mandag kveld blandt ungdomsskole elever og politi, men det gikk etter forholdene greit. Etter protester fra lærere og foreldre, ble de unge som var arrestert etter ¨ha slåss med og laget kvalm for politiet ,løslatt. de hadde samlet seg utenfor politistasjonen i protest. Alltid skal det være noen som blir provosert av politiets urogruppe MAT heter de her, og begynner bråket. Fredlige demonstrasjoner er en illusjon, dessverre. Selv er jeg for fredelige demonstrasjoner, men alt dette bråket og ødeleggelsene hver gang,huff.....
demonstrasjonen begynner ved Agora,