En søndagstur med familien.


En regnfull grå søndag etter mange dager med sol og varme. Vi bestemte oss for å komme oss ut av byen hele gjengen. Vi tok hundene med i bilen og kjørte til vakre Therisso for å spise som vanlig er her i byen.
På vei opp ravinen,geiter i veien,
Vinter som sommer drar familie og venner til de mange flotte landsbyene vi har her i distriktet på søndagsturer. Landsbyer som Therisso er mest populære i vinterhalvåret.
Fra Therisso,
 Ellers er her fullt av turister i disse turisttogene (er jo ikke egentlig tog da!)og i leiebiler. Landsbyen er kjent i gresk historie som stedet der Elefterios Venizelos(en av lederne for revolusjonen mot den Ottomanske okkupasjonen av Kreta) i 1905 møtte andre ledere fra Kreta i ett siste forsøk på å skape en egen stat av Kreta. De hadde brukt dette stedet i mange år som hemmelig møte sted. I 1906 ble den egne grunnloven for Kreta skrevet her. Allikevel ble Kreta forenet med Hellas i 1913, den uavhengige staten ble ikke gammel. Venizelos selv ble Hellas første statsminister i moderne tid, og siden han ble født i Mounies ikke langt fra Therisso, regnes han som en av byens store sønner.
lederne som skrev grunnloven i 1906,

Venizelos taler i Therisso 1905,

i midten med andre ledere i Therisso,Turen opp hit gjennom den vakre Therisso er i seg selv verdt turen. De store lønnetrærne,elven og fjellveggene er en nytelse.
turen opp går gjennom ravinen,

Michelle tar bilder,

mot slutten,

grønt og frodig,

Hva skal dere her?

Hva mener du at vi skal flytte oss?
Vi stoppet på den første tavernen denne søndagen og kjørte ikke opp i landsbyen.
tavernaen ligger i dalen,

og heter Levndogiannis,
Her møtte vi Hristos min tidligere elev som er kelner her. Han ble glad for å se oss,og passet selvsagt ekstra godt på oss. På disse tavernaene finner du god hjemmelaget mat uten noe krimskrams, store porsjoner og lokale råvarer.
jentene våre,

fra interiøret,

mye folk og fyr i peisen,

med elev og kelner Hristos
Jorgos og Jack
Temperaturen lå på 11 grader , her nede i byen på 15 i dag riktig høstvær med småregn og vind. Ta en titt på bildene og drøm deg bort. Du, mens jeg husker det: Hvis du har lest om Soudas historie og Jorgos families historie i de siste innleggene, dvs 13.,15. og 17. nov og venter på resten, gå tilbake til oktober 2013, og les innleggene fra 29.,30. og 31. der får du all informasjon . Kos deg!!


Jorgos langs veien,

Populære innlegg fra denne bloggen

Gresk økonomi

Om å tenke positivt

Nyheter